Апетитні малосольні огірочки – приємне доповнення до обіду або вечері, шашликів і дачним посиденьок. Готують їх по-різному – цей рецепт з додаванням пряної зелені, але без кропу. Готується закуска неймовірно швидко – достатньо дати огірочками настоятися в холодильнику пару годин.
Нам знадобиться:
- 1 кг.огірків;
- 2-3 зубчики часнику;
- Листя смородини і хрону;
- Лавровий листок;
- Кріп – пучок;
- 5 горошин запашного перцю;
- 1 ст. ложка солі;
- 1 ст. ложка сахара.
Етапи приготування:
1. Огірочки промити в проточній воді, якщо вони сухі і жорсткі замочити на 3-4 години в холодній воді. Гострим ножем відрізати кінчики. Вкласти один пакет в інший і перекласти в нього огірочки.
2. Додати крупно порізані зубчики часнику, подрібнений кріп, листя хрону і смородини.
3. Пересипати запашний перець, за бажанням можна додати кілька кілець гострого перцю чилі для пікантності і гостроти.
4. Всипати сіль і цукор і щільно зав’язати обидва пакети, щоб виділився розсіл, не пролився.
5. Добре потрясти упаковку з огірками, щоб все розподілилося усередині рівномірно, і перемістити в холодильник.
Через пару годин можна вже буде знімати пробу.