Соус Сацебелі на зиму

Соус Сацебеллі підходить до м’яса і м’ясних виробів, до макаронних виробів і рису, просто на хліб, з супом або борщем. Сацебелі можна їсти і в сирому вигляді, без варіння, тоді треба просто всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку і зберігати в холодильнику не більше, ніж 3 дні.

Інгредієнти

  • Помідори – 2 кг
  • Перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 250 г
  • Часник – 250 г
  • Коріандр сухий – 1 ч.л.
  • Сіль – 1.5 ст.л.
  • Базилік фіолетовий – 1 пучок
  • Петрушка свіжа – 2 пучка
  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування:

Для приготування соусу нам знадобляться: помідори, солодкий перець, морква, часник, сіль, цукор, коріандр, петрушка і базилік.

Часник очистити, у солодкого перцю видалити плодоніжки і насіння, розрізати на 4-6 частин. Помідори розрізати на частини, вирізати плодоніжки. Морква очистити і розрізати на частини. 

Прокрутити підготовлені овочі через м’ясорубку і варити протягом 1 години на маленькому вогні з моменту закипання.

Перед закінченням варіння додати сіль, цукор, коріандр і зелень, дрібно порізану. Кип’ятити ще протягом 5 хвилин.

Гарячий соус розлити в сухі стерилізовані банки, герметично закрити прокип’яченими кришками. Банки перевернути догори дном, укутати і залишити так до повного охолодження.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2,5 літра соусу. Зберігати в сухому прохолодному місці. Смачної вам зими!

Don't Miss! random posts ..