Соус Сацебеллі підходить до м’яса і м’ясних виробів, до макаронних виробів і рису, просто на хліб, з супом або борщем. Сацебелі можна їсти і в сирому вигляді, без варіння, тоді треба просто всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку і зберігати в холодильнику не більше, ніж 3 дні.
Інгредієнти
- Помідори – 2 кг
- Перець солодкий – 1 кг
- Морква – 250 г
- Часник – 250 г
- Коріандр сухий – 1 ч.л.
- Сіль – 1.5 ст.л.
- Базилік фіолетовий – 1 пучок
- Петрушка свіжа – 2 пучка
- Цукор – 1 ст.л.
Приготування:
Для приготування соусу нам знадобляться: помідори, солодкий перець, морква, часник, сіль, цукор, коріандр, петрушка і базилік.
Часник очистити, у солодкого перцю видалити плодоніжки і насіння, розрізати на 4-6 частин. Помідори розрізати на частини, вирізати плодоніжки. Морква очистити і розрізати на частини.
Прокрутити підготовлені овочі через м’ясорубку і варити протягом 1 години на маленькому вогні з моменту закипання.
Перед закінченням варіння додати сіль, цукор, коріандр і зелень, дрібно порізану. Кип’ятити ще протягом 5 хвилин.
Гарячий соус розлити в сухі стерилізовані банки, герметично закрити прокип’яченими кришками. Банки перевернути догори дном, укутати і залишити так до повного охолодження.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2,5 літра соусу. Зберігати в сухому прохолодному місці. Смачної вам зими!