Грибна ікра з опеньків з часником на зиму

Домашня ікра з опеньків з часником на зиму! Рецепт домашньої грибної ікри не можна не включити в скарбничку грибника. На маринування йдуть маленькі грибочки, а ось великі або ніжки краще пустити на ікру.

Інгредієнти

  • Опеньки – 2 кг
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Ріпчасту цибулю – за смаком
  • Оливкова олія – ​​для смаження
  • Сіль за смаком
  • Оцет 70% – 1/3 ч.л.
  • Лавровий лист – для ароматності

Приготування:

На ікру йдуть цільні опеньки, але допускається використовувати одні грибні ніжки. Також для приготування грибної ікри з опеньків з часником на зиму потрібні: ріпчаста цибуля, часник, олія для смаження (у мене – оливкова), сіль і оцет – для закаривання.

Перед смаженням ікри опеньки очищаються від листя і землі. Промиваються проточною водою або в тазі, але без замочування. Капелюшки у них досить крихкі.

Чисті опеньки відварюються в солоній воді до напівготовності. Час попередньої варіння – 10-15 хвилин.

Після чого варені опеньки промиваємо промиваються.

Далі пропускаються на м’ясорубці.

Ріпчасту цибулю і часник потрібно також підготувати для перекручування: очистити і порізати на шматочки.

Пропустити в грибний фарш.

Далі грибний фарш з цибулею потрібно спочатку тушкувати до випаровування вологи, а потім посмажити до готовності з додаванням олії. Якщо при варінні гриби гарненько посолите, то в процесі смаження сіль вже не знадобиться.

Для ароматності ікру з опеньків можна приправити лавровим листочком.

Зберігати грибну ікру можна в загорнених баночках з оцтом або в закритих – в морозилці, але вже без оцту. Грибна ікра з опеньків з часником на зиму готова. Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..