Домашня ікра з опеньків з часником на зиму! Рецепт домашньої грибної ікри не можна не включити в скарбничку грибника. На маринування йдуть маленькі грибочки, а ось великі або ніжки краще пустити на ікру.
Інгредієнти
- Опеньки – 2 кг
- Часник – 3-5 зубчиків
- Ріпчасту цибулю – за смаком
- Оливкова олія – для смаження
- Сіль за смаком
- Оцет 70% – 1/3 ч.л.
- Лавровий лист – для ароматності
Приготування:
На ікру йдуть цільні опеньки, але допускається використовувати одні грибні ніжки. Також для приготування грибної ікри з опеньків з часником на зиму потрібні: ріпчаста цибуля, часник, олія для смаження (у мене – оливкова), сіль і оцет – для закаривання.
Перед смаженням ікри опеньки очищаються від листя і землі. Промиваються проточною водою або в тазі, але без замочування. Капелюшки у них досить крихкі.
Чисті опеньки відварюються в солоній воді до напівготовності. Час попередньої варіння – 10-15 хвилин.
Після чого варені опеньки промиваємо промиваються.
Далі пропускаються на м’ясорубці.
Ріпчасту цибулю і часник потрібно також підготувати для перекручування: очистити і порізати на шматочки.
Пропустити в грибний фарш.
Далі грибний фарш з цибулею потрібно спочатку тушкувати до випаровування вологи, а потім посмажити до готовності з додаванням олії. Якщо при варінні гриби гарненько посолите, то в процесі смаження сіль вже не знадобиться.
Для ароматності ікру з опеньків можна приправити лавровим листочком.
Зберігати грибну ікру можна в загорнених баночках з оцтом або в закритих – в морозилці, але вже без оцту. Грибна ікра з опеньків з часником на зиму готова. Смачного!