Стейк з курячого філе

Щоб приготувати стейк, який повинен вийде не тільки соковитим, але і красивим, необхідно слідувати декільком важливим правилам приготування м’яса. Варто згадати, що правильний оригінальний стейк можна приготувати тільки з яловичини. Але в наші дні стейки готують і з телятини, і з риби, і зі свинини, а в нашому випадку з курячого філе. Заморожене м’ясо слід розморожувати при кімнатній температурі, тоді воно встигає правильно прогрітися. Після миття м’яса, його потрібно обсушити паперовими серветками або рушниками, щоб не залишилося зайвої вологи зовні. Викладати сирої стейк потрібно на розпечену сковороду і обсмажувати спочатку на великому вогні з кожного боку по 1 хвилині, щоб “запечатати” волокна і вони не випускали сік при подальшому приготуванні.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 3 шт.
  • Суміш італійських трав – 1 ч. Л.
  • Паприка – 1 ч. Л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. Л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Куряче філе відбити кулінарним молотком.

У миску всипати суміш італійських трав, паприку, мускатний горіх.

Подрібнити часник, додати його в приправи, посолити, поперчити, влити одну столову ложку рослинної олії, добре перемішати компоненти.

Отриманою сумішшю обмазати з двох сторін шматочки відбитого філе.

У сковороду налити дві ложки рослинної олії, розігріти його, обсмажити кожен стейк з двох сторін протягом однієї хвилини.

У форму для запікання викласти обсмажені стейки, накрити зверху фольгою.

Духова шафа розігріти до 180 градусів, поставити форму і готувати близько 10 хвилин. За цей час можна приготувати овочі для гарніру, нарубати зелень: петрушку, кріп, зелена цибуля.

Готові стейки викласти на блюдо, полити соком, який виділяють шматочки м’яса в процесі гасіння. Поруч зі стейками викласти овочі, зверху посипати зеленню. Приправи та овочі при приготуванні і подачі курячого стейка можна використовувати на свій смак.

Don't Miss! random posts ..