Сьогодні приготуємо сирну паску на Великдень, напередодні цього великого Свята. Сирну паску або як ще називають заварна сирна паска один з найкращих варіантів приготування пасхальної випічки. Це дуже смачний продукт харчування дуже радує в ці святкові дні дітвору і нас дорослих. Я з радістю ділюся рецептом приготування моєї улюбленої сирної паски, давайте розглянемо, як приготувати паску з сиру:
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 грам протертого сиру.
- 50 грам вершкового масла.
- 1 чайна ложка тертої цедри лимона.
- 250 грамів вершків (30%)
- 100 грам родзинок або цукатів.
- 3 яєчних жовтки і 100 грам звичайного ванільного цукру.
Як приготувати сирний паску на Великдень:
- Готувати сирний паску досить просто. Для початку відокремимо яєчні жовтки від білків, три жовтки разотрём зі 100 грамами ванільного цукру і простого цукру, його покладіть на свій смак.
- Вершки в кількості 100 грамів доведіть до кипіння і вилийте на жовтки, все дуже добре перемішайте. Цю суміш знову доведіть до кипіння, злегка проварити до легкого загустіння. Остудити.
- В приготований сир додайте розм’якшене вершкове масло і цедру лимона. Сюди влийте заварний суміш і збийте все це міксером. Я думаю, що родзинки ви приготували заздалегідь. Настав час додати його або цукати і звичайно добре все перемішати.
- Решта вершки треба збити в щільну піну і дуже акуратно вмішати їх в сирну масу. Ось тепер цю суміш можна помістити в форму застелену марлею.
- Накрийте заготовку краями тканини і притисніть невеликим вантажем.
- Так саме в такому вигляді поставте сирну паску в холодильник на шість годин.
- Потім викладіть паску на блюдо і прикрасьте.
Смачна сирна паску на Великдень готова! Чудові ласощі для свята, приємного апетиту і самого найкращого пасхального настрою!