Сирний капкейк

Капкейк (Cupcake) перекладається з англійської буквально як «кекс, розміром з чашечку». Зовні вони мають вигляд маленьких тортиків, чим і привертають до себе заслужену увагу. На смак же вони ще краще, ніж на вигляд.

Випікаються капкейкі в порційних паперових або фольгованих формочках. Тісто для капкейков традиційно готується взбиванием масла з цукром на першому етапі і подальшого додавання інших компонентів відповідно до рецептури. Цим і досягається їх надзвичайно ніжна текстура.
Ще одна характерна риса капкейков – шапочка з крему. Класичний крем – масляний або білково-масляний.
Ми ж розповімо, як приготувати капкейк не зовсім звичайний – сирний з шапочкою з крем-сиру. Рецепт капкейк нескладний, його під силу спекти навіть дитині.

Перелік необхідних інгредієнтів

Для капкейков:

  • борошно пшеничне – 150г;
  • масло вершкове – 75г;
  • цукор-пісок – 165г;
  • сир жирністю 15-18% – 130г;
  • яйця – 2 невеликих;
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.

Для крему:
– крем-сир (домашній) – 300г;
– вершкове масло кімнатної температури – 100г;
– цукрова пудра – 100 г.
Ну і, звичайно, формочки-кошики для капкейков.

Спосіб приготування

Тісто:
На першому етапі збиваємо цукор і масло. Отримана суміш буде походити на мокрий пісок. Потім додаємо протертий крізь досить дрібне сито сир і продовжуємо ретельно збивати до однорідності. Прийшла черга яєць – вливаємо їх в суміш і гарненько розмішуємо. Борошно і розпушувач просіваємо, додаємо до отриманої маси і вимішуємо до однорідного стану.
Форми змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто приблизно на половину формочки. Випікаються капкейкі при 170 ° C протягом 30 хв. до отримання золотистої скоринки. Ступінь готовності капкейк можна перевірити зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою – виріб готовий. Можна дістати з духовки і поставити охолоджуватися на решітку.

Крем:
Домашній крем-сир легко готується з банального кефіру. Але нюанс полягає в тому, що робити це необхідно заздалегідь. Поліетиленову упаковку кефіру покласти в морозильну камеру і заморозити. Після цього «крижинка» покласти в кілька шарів марлевої тканини і підвісити, наприклад, над каструлею на ніч. Вночі ваш кефір буде поступово танути, сироватка стікати і до ранку в марлі залишиться ніжна кремоподібна маса. Це і буде домашній крем-чіз.
Крем поміщається в кулінарний мішечок і за допомогою різних насадок прикрасити їм капкейкі. Можна піти ще далі і декорувати вироби чимось ще: тертим шоколадом, цукровими кульками, горіхами і т.д. Далі все обмежується вашою фантазією.
Такі капкейкі ідеально доповнюють свіжозвареній каві.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..