[vc_row][vc_column][vc_column_text]Чудовий торт Чорний ліс з бісквітних шоколадних коржів, просочених вишневим сиропом, з кремом зі збитих вершків і вишневою начинкою, оздоблений тертим шоколадом і вишнями, відмінний десерт для Новорічного столу.
Для бісквітного тіста:
- Борошно пшеничне 140г.
- Яйця курячі 6шт.
- Цукор 240г.
- Какао порошок 45г.
- Крохмаль 45г.
- Розпушувач 10г.
- Масло вершкове 65г.
- Для вишневого сиропу:
- Вишневий лікер 30 мл.
- Вода 150г.
- Цукор 150г.
- Для вершкового крему:
- Вершки жирні 700г.
- Цукрова пудра 100г.
Для вишневої начинки:
- Вишня свіжа, заморожена
- або консервована 500г.
- Цукор 200г.
- Крохмаль 60г.
Для прикраси:
- Вишня консервована.
- Шоколад 50г.
Приготування:
1 етап – приготувати бісквітне шоколадне тісто:
Борошно просіяти, додати какао порошок, крохмаль, розпушувач і добре перемішати. Для кращого змішування муку з добавками можна 2 рази просіяти через сито. Вершкове масло розтопити і охолодити. Сирі великі яйця з’єднати з цукром, поставити на парову баню, збивати міксером 3-4 хвилини, потім зняти з парової лазні і ще продовжувати збивати 5 хвилин. Збиті яйця акуратно змішати з борошном, влити в суміш розтоплене вершкове масло і перемішати. Роз’ємну форму для випічки застелити пергаментом, змастити маслом, викласти на нього готове тісто і випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 170 градусів протягом 40 хвилин. Отриманий бісквіт охолодити у формі, потім вийняти, дати постояти 2-3 години і розрізати впоперек на 3 коржа ниткою або волосінню.
2 етап – приготувати сироп для просочення торта:
У воду всипати цукор, кип’ятити 2-3 хвилини до розчинення цукру, охолодити і влити вишневий лікер (можна коньяк).
3 етап – приготувати вишневу начинку:
Розморожену вишню без кісточок змішати з цукром, дати постояти, щоб вона виділила сік, і варити на слабкому вогні після закипання 2-3 хвилини. Крохмалю, змішати з водою (1: 3), влити в киплячий вишневий сироп і варити при постійному помішуванні до загусання, потім зняти з вогню і охолодити.
4 етап – приготувати крем:
Холодні вершки, не менше 33% жирності, збити з цукровою пудрою в густу масу (об’єм вершків повинен збільшитися в 3 рази). Для збивання вершків треба використовувати суху посуд.
5 етап – формування торта:
На блюдо покласти один корж і просочити його вишневим сиропом. На просочений сиропом корж викласти з кондитерського мішка 1/3 частина збитих вершків колами, з проміжками між ними. Кругові проміжки між вершками заповнити половиною вишневої начинки. Зверху покласти другий корж, просочити його сиропом, також колами нанести 1/3 частина збитих вершків і другу половину вишневої начинки. Потім викласти третій корж, просочений сиропом тільки з внутрішньої сторони. Поверхня третього коржа і бічні частини торта змастити вершковим кремом, залишивши для оформлення торта трохи крему.
Шоколад натерти на крупній тертці і посипати середину поверхні торта і бічні частини. По краях торта викласти з кондитерського мішка у вигляді візерунка залишився крем зі збитих вершків і свіжі або консервовані вишні з кісточками. Торт Чорний ліс готовий. Його треба приготувати за кілька годин до подачі на стіл, так як коржі повинні просочитися сиропом. Смачного!
Примітка:
Вершки для крему можна розділити на 2 частини (2/3 і 1/3) і в більшу частину додати 2 чайні ложки какао. Потім збити окремо кожну частину вершків. Отриманим шоколадним кремом змастити перший і другий корж, а білим кремом – поверхню і бічні частини торта.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]