Торт з вишнею Монастирська хата завжди вабив своєю загадковою формою. Цей торт має складну структуру – він складається з трубочок, заповнених вишнею і з’єднаних кремом зі сметани з маскарпоне і згущеним молоком. Звучить чудово, правда? Мій рецепт розкриває секрет приготування цього смачного десерту.
Інгредієнти
для тіста
- борошно пшеничне450 м
- вершкове масло 250 м
- сметана 200 м
- розпушувач 1 ч. Л.
для начинки вишня 1 кг.
для крему
- маскарпоне 250 м
- згущене молоко варене 500 м
- сметана 200 м
для прикраси шоколад чорний 100 м
Приготування
Відокремте вишні від кісточок і викладіть в друшляк і дайте вишневому соку добре стекти.
Для тіста з’єднайте сметану з розпушувачем для тесту, додайте розм’якшене вершкове масло і цукор (краще дрібний), гарненько збийте.
У тісто додайте просіяне борошно і замісити м’яке тісто. Тісто має вийти м’яке і податливе, але воно не повинно липнути до рук.
Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник приблизно на годину.
Увімкніть духовку. Вона повинна нагрітися до 180 градусів. Застелите листи пергаментом.
Охолоджене тісто розділіть на 15 частин. Кожну частину тіста розкачати за допомогою качалки в прямокутник 30х7см. На середину прямокутника викладіть вишні впритул один до одного і добре з’єднайте краю, щоб вийшли довгі трубочки.
Утворені трубочки з вишнею всередині викладіть швом вниз на застелений пергаментом деко. Поставте в розігріту духовку і випікайте приблизно 15-20 хвилин. Трубочки остудіть.
Для крему збийте за допомогою міксера маскарпоне з вареним згущеним молоком і сметаною.
На блюдо викладіть 5 трубочок з вишнею і змастіть їх кремом, зверху ще 4 трубочки і змастіть кремом, потім 3 трубочки, крем, 2 трубочки з вишнею, крем і одна трубочка зверху. Покрийте торт кремом, що залишився.
Натріть чорний шоколад і посипте їм торт.
Приберіть Монастирську хату в холодильник і дайте настоятися торту 12 годин.