Мясо в хрусткій паніровці виходить незвичайно мяким і соковитим.
Інгредієнти:
- Свинні відбивні без кістки 4 штуки
- сіль за смаком
- Перець чорний молотий за смаком
- яйця 2 штуки
- борошно 65 г
- Панірувальні сухарі 80 г
- Масло рослинне 50-70 мл
Приготування:
Свинину загорніть в плівку і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.
Намагайтеся, щоб товщина м’яса була не більшою 6 мм, інакше воно не прожарітся.
Злегка посоліть і поперчіть кожну відбивну.
Яйця збийте виделкою. Борошно, змішане з чайною ложкою солі, і панірувальні сухарі насипте в різні миски.
Кожну відбивну спочатку обваляйте в борошні, потім опустіть в яйця. Переконайтеся, що м’ясо вкрите з усіх боків.
У сковороду налийте стільки масла, щоб шніцелі могли плавати в ньому, але не були покриті повністю. Поставте на повільний вогонь.
Обваляйте свинину в панірувальних сухарях. І відразу приступайте до смаженні, інакше корочка буде вже не такою хрусткою.
Не треба вдавлювати сухарі, дійте акуратно. Обов’язково струсіть надлишки.
Доведіть масло до 165 ° С. Якщо температура буде набагато вище, корочка згорить до того, як приготується м’ясо. А якщо нижче, панірування буде занадто маслянистої.
Для перевірки температури використовуйте спеціальний кулінарний термометр. Якщо його немає, киньте в масло шматочок хліба. Якщо він потоне, а потім повільно підніметься в міхурі, значить, температура вірна.
Викладіть шніцелі в сковороду і обсмажуйте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
Готові шніцелі викладіть на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла.