Інгредієнти:
- 2 кг вишні,
- 3 склянки цукру,
- сік 2 лимонів.
Приготування:
Вимиті вишні очистити від кісточок і з’єднати в каструлі з лимонним соком. Варимо, час від часу помішуючи. Коли вишні почнуть пускати сік, додайте цукор і зменшіть вогонь. Варіть, поки консистенція розчину не стане густою.
Деякі люди для смаку додають чайну ложку кориці.
Гаряче варення розкласти в пропарені банки, закупорити і перевернути банки догори дном.
Напевно, ми можемо провести 15-хвилинну пастеризацію, і ми робимо це, наливаючи воду в каструлю, в яку ставимо банки і доводимо до кипіння. З моменту закипання досить почекати 5-10 хвилин, щоб вийняти пастеризовані банки.
Ще один рецеп заготовки вишень
Інгредієнти:
- 2 кг вишні,
- 400 г цукру,
- 4-5 гвоздик,
- 4 л води.
Приготування:
Вишні помити, очистити від кісточок, з’єднати решту інгредієнтів і довести до кипіння.
Розкладіть плоди в попередньо вимиті літрові банки. Вони повинні доходити до половини банки, а потім залити їх гарячим розсолом.
Якщо хтось любить дуже солодкі компоти, то може додати більше цукру.
Розсіл перед тим, як заливати, добре спробувати, бо тоді ще встигаємо при потребі додати цукру. Ретельно закрийте банки і пастеризуйте в гарячій воді приблизно 15 хвилин.