Вершковий крем суп із гарбуза

Готується гарбузовий суп дуже швидко, багатий вітамінами і порадує своїм ніжним вершковим смаком! Рецепт дуже смачний та займе гідне місце у Вашому меню на тиждень.

Інгредієнти:

  • гарбуз (м’якоть) 1 кг
  • вода 1-1,2 л
  • ріпчаста цибуля 1 шт
  • часник 1-2 зубчики
  • вершкове масло 30-50 гр
  • вершки (20-30%) 100 мл
  • рослинна олія 2 ст.л.
  • бекон для подачі (за бажанням) 100 г
  • цукор 1/3 ч.л.
  • сіль
  • свіжомелений перець

Приготування:

Гарбуз вимити, обсушити, розрізати навпіл, потім нарізати великими скибочками.
Зрізати грубу шкірку і видалити нутрощі з насінням.

Нарізати м’якоть кубиками.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Часник очистити і дрібно посікти або пропустити через часниковижималку.
У каструлі (чи сотейнику) розігріти вершкове масло з рослинним, викласти цибулю, злегка посолити, поперчити і обсмажити на повільному вогні, до прозорості.

Порада! За бажанням, до цибулі можна додати пару гілочок чебрецю – це надасть супу приємного відтінку смаку.

Покласти часник і обсмажити із цибулею 1 хвилину.
Додати кубики гарбуза, посипати щіпкою цукру та обсмажувати, зрідка помішуючи, 5-6 хвилин.
Влити 1-1,2 л води і довести до кипіння.

Варити при слабкому кипінні близько 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
Суп збити блендером.
Влити вершки, за смаком приправити сіллю, перцем, і перемішати.

При подачі прикрасити крем-суп гарбузовим насінням, крутонами і скибочками смаженого бекону.

Порада! Для того щоб обсмажити бекон – його потрібно тонко нарізати (або взяти готову нарізку бекону), викласти на суху сковороду та обсмажити, без олії, до золотистого кольору.

Don't Miss! random posts ..