Готується гарбузовий суп дуже швидко, багатий вітамінами і порадує своїм ніжним вершковим смаком! Рецепт дуже смачний та займе гідне місце у Вашому меню на тиждень.
Інгредієнти:
- гарбуз (м’якоть) 1 кг
- вода 1-1,2 л
- ріпчаста цибуля 1 шт
- часник 1-2 зубчики
- вершкове масло 30-50 гр
- вершки (20-30%) 100 мл
- рослинна олія 2 ст.л.
- бекон для подачі (за бажанням) 100 г
- цукор 1/3 ч.л.
- сіль
- свіжомелений перець
Приготування:
Гарбуз вимити, обсушити, розрізати навпіл, потім нарізати великими скибочками.
Зрізати грубу шкірку і видалити нутрощі з насінням.
Нарізати м’якоть кубиками.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Часник очистити і дрібно посікти або пропустити через часниковижималку.
У каструлі (чи сотейнику) розігріти вершкове масло з рослинним, викласти цибулю, злегка посолити, поперчити і обсмажити на повільному вогні, до прозорості.
Порада! За бажанням, до цибулі можна додати пару гілочок чебрецю – це надасть супу приємного відтінку смаку.
Покласти часник і обсмажити із цибулею 1 хвилину.
Додати кубики гарбуза, посипати щіпкою цукру та обсмажувати, зрідка помішуючи, 5-6 хвилин.
Влити 1-1,2 л води і довести до кипіння.
Варити при слабкому кипінні близько 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
Суп збити блендером.
Влити вершки, за смаком приправити сіллю, перцем, і перемішати.
При подачі прикрасити крем-суп гарбузовим насінням, крутонами і скибочками смаженого бекону.
Порада! Для того щоб обсмажити бекон – його потрібно тонко нарізати (або взяти готову нарізку бекону), викласти на суху сковороду та обсмажити, без олії, до золотистого кольору.