Випічка на великдень пасхальне гніздечко

Для рецепту вам знадобиться:

  • молоко – 250мл
  • борошно – 500г
  • дріжджі свіжі – 35г
  • масло вершкове – 70г
  • цукор – 50г
  • сіль – щіпка
  • яйце – 1 шт.
  • жовток – 1 шт.
  • родзинки (без кісточок) – 200г
  • цукрова пудра – 3 ст.л.
  • кунжут – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

Приготувати опару: борошно (2/3 частини від зазначеного в рецепті) просіяти в миску, в центрі зробити поглиблення, в яке розкришити дріжджі, влити тепле молоко і розмішувати, поки дріжджі не розчиняться. Тісто посипати борошном, накрити серветкою і поставити в тепле місце приблизно на 30 хвилин. Перемішати тісто і залишити для підйому ще раз.

Масло вершкове розтопити на водяній бані. У теплу (не гарячу!) Масло наточити цукор, сіль, трохи збите яйце і жовток. Додати цю суміш в опару, перемішати.

Ізюм промити, потім обсушити і присипати борошном. Додати родзинки в тісто.

Додати в тісто решту борошна і вимішувати, поки воно перестане прилипати до стінок миски. Тісто має бути гладким. Якщо є необхідність, додайте в тісто борошно. Зробити з тіста кулю, присипати його борошном, накрити серветкою і дати підійти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. Тісто має збільшиться в об’ємі вдвічі. З тіста зробити 6-8 однакових кульок. У змащену маслом круглу форму (краще використовувати роз’ємну форму діаметром 24 см) 1 кулька покласти в форму, інші укласти навколо нього.

У кульках зробити поглиблення, в які вкласти змащені маслом кульки з фольги (в центр цієї кульки можна покласти щось важко, ми брали камінці). Залишити тісто для підйому на 20 хвилин, після чого змастити тісто яйцем і поставити випікатися.

Гарячий пиріг полити розтопленою цукровою пудрою і посипати кунжутом.

Випікати пиріг при 180 градусах приблизно 40 хвилин. З готового пирога витягти алюмінієві кульки.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..