Пасту з авокадо з соком лайма і гострим перцем додають до м’ясних страв або готують як густу пасту. У такому вигляді її подають з кукурудзяними чіпсами або загортають в коржі.
Приготувати соус з авокадо нескладно. Таку пасту можна використовувати в доповненні до бутербродів на сніданок, додаючи консервовану рибу, креветки або вершковий сир. А можна подавати як закуску до пива, доповнивши чіпсами або хлібцями.
В якості сніданку авокадо можна подавати не тільки у вигляді пасти. Інші рецепти з авокадо теж не займуть багато часу.
Класичний соус з авокадо
Цей базовий рецепт можна взяти за основу для приготування більш цікавих закусок, а можна використовувати як пасту для складного бутерброда.
Інгредієнти:
- авокадо – 1 шт .;
- лайм – ½ шт .;
- гострий перець – ½ шт .;
- сіль.
приготування:
- Авокадо помийте, розріжте на половинки і видаліть кісточку.
- Вийміть м’якоть і перекладіть її в ступку або скляну миску.
- Полийте соком лайма, щоб авокадо не потемнів.
- Розітріть в пасту за допомогою маточки або дерев’яної толкушкой.
- Розріжте перчик на половинки і видаліть все насіння.
- Подрібніть за допомогою ножа і додайте в загальну масу.
- Підсолити, і якщо вийшло занадто густо, розбавте гуакамоле оливковою олією.
Такий соус можна подавати до м’ясних і рибних страв або змастити їм шматок хліба, і покласти зверху шматок слабосоленого лосося або запеченого м’яса.