Така капуста має тільки одні переваги: не перекісає, на ній немає цвілі і головне – зробити її можна в будь-який час року. Одну банку капусти зїли – тут же приготуємо іншу. Вона тверда і смачна.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 3 кг
- морква – 2 шт.
- насіння кропу – 2 чайн. ложки
- кмин – за бажанням
- сіль – 1 стол. ложка з верхом
- цукор – 1 стол. ложка (за бажанням)
Приготування:
- Капусту дрібно нашаткувати.
- Натерти на крупній тертці моркву.
- Все перемішати.
- Додати сіль, кріп (кмин – за наявності, цукор – за бажанням).
- Знову перемішати.
- Приготувати заздалегідь 3-літрову скляну банку і капронову кришку.
- Капусту утрамбувати починаючи з перших ложок, поступово, але наполегливо, користуючись качалкою і рукою.
- Після утрамбовки повинен з’явитися сік. Сік покриває капусту до самого верху (Якщо капуста сухувата і соку мало, додайте трохи кип’яченої води).
- Пластмасовий круглий диск в діаметрі 8 см закласти всередину банки: він перешкоджає виходу капусти при квашенні і служить своєрідним вантажем.
- Банку з капустою поставити на добу для бродіння. Розсіл той що вилився зберігати в холодильнику.
- Через 1,5 доби спробувати капусту. Якщо до смаку підходить – ставимо в холодильник, прибираємо пластмасовий диск.
- Якщо бажаєте покисліше – залиште ще на 1 добу для бродіння.
- Коли в холодильнику капуста починає опускатися – в банку виливаємо розсіл, який вилився при бродінні або трохи кип’яченої води.