Як квасити капусту в банках рецепт

Така капуста має тільки одні переваги: ​​не перекісає, на ній немає цвілі і головне – зробити її можна в будь-який час року. Одну банку капусти зїли – тут же приготуємо іншу. Вона тверда і смачна.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 3 кг
  • морква – 2 шт.
  • насіння кропу – 2 чайн. ложки
  • кмин – за бажанням
  • сіль – 1 стол. ложка з верхом
  • цукор – 1 стол. ложка (за бажанням)

Приготування:

  1. Капусту дрібно нашаткувати.
  2. Натерти на крупній тертці моркву.
  3. Все перемішати.
  4. Додати сіль, кріп (кмин – за наявності, цукор – за бажанням).
  5. Знову перемішати.
  6.  Приготувати заздалегідь 3-літрову скляну банку і капронову кришку.
  7. Капусту утрамбувати починаючи з перших ложок, поступово, але наполегливо, користуючись качалкою і рукою.
  8. Після утрамбовки повинен з’явитися сік. Сік покриває капусту до самого верху (Якщо капуста сухувата і соку мало, додайте трохи кип’яченої води).
  9. Пластмасовий круглий диск в діаметрі 8 см закласти всередину банки: він перешкоджає виходу капусти при квашенні і служить своєрідним вантажем.
  10. Банку з капустою поставити на добу для бродіння.  Розсіл той що вилився зберігати в холодильнику.
  11. Через 1,5 доби спробувати капусту. Якщо до смаку підходить – ставимо в холодильник, прибираємо пластмасовий диск.
  12. Якщо бажаєте покисліше – залиште ще на 1 добу для бродіння.
  13. Коли в холодильнику капуста починає опускатися – в банку виливаємо розсіл, який вилився при бродінні або трохи кип’яченої води.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..