Заготовки помідори мариновані консервовані на зиму

Пропонуємо вам рецепт маринування помідор. Помідори мариновані мають високу кислотність, тому, тому їх можна консервувати і без оцту або з малою часткою його застосування. Маринувати можна червоні, рожеві, жовті, бурі і зелені помідори, круглі і довгасті. Наш рецепт не складний але він надійний і перевірений багато разів. Слідкуйте, щоб помідори не були перезрілими, тоді в банці вони будуть твердими. Наполегливо радимо дотримуватися послідовності в процесі маринування згідно даного рецепта.

Інгредієнти:

рецепт на 0,5 літра

  • вода – 250 г
  • сіль – 10 г
  • цукор – 15 г
  • перець чорний горошком – 1-2 штуки
  • перець духмяний – 1 шт
  • лавровий лист – 1 лист
  • оцет – 1 чайна ложка
  • зелень кропу – на розсуд

рецепт на 1 л

  • вода – 400г.
  • сіль – 20г
  • цукор – 30г
  • перець чорний горошком – 3 шт
  • перець духмяний – 2 шт
  • лавровий лист – 2 шт
  • оцет – 2 чайні ложки
  • зелень кропу – на розсуд
  • рецепт на 3 літри
  • вода – 1300 г
  • сіль – 60г
  • цукор – 80г
  • перець чорний горошком – 6 шт
  • перець духмяний – 5шт
  • лавровий лист – 5шт
  • оцет – 2 столові ложки
  • зелень кропу – за бажанням

Приготування:

  1. Підготуйте відібрані свіжі помідори.
  2. У чисті банки покладіть попередньо вимиту і нарізану зелень.
  3. Зверху покладіть помідори.
  4. Приготуйте маринад з води, солі та оцту.
  5. Киплячий маринад невеликими порціями заливайте в банки до верху.
  6. Покладіть на верх заздалегідь простерилізовані кришки.
  7. У каструлю для стерилізації банок на дно покладіть невелику ганчірочку.
  8. Вона убезпечить банку під час стерилізації.
  9. І відразу ж ставте в каструлю банку з огірками.
  10. Потім наливайте воду, щоб покрити на 2см. нижче верху горлечка банки.
  11. Температура води, що заливається повинна бути не нижче 30 градусів і не більше 70 градусів. Залежить це від температури завантажуючих банок.
  12. Чим вона вища, тим вище початкова температура води в каструлі.
  13. Потім доводять воду в каструлі до кипіння, яке не повинно бути занадто бурхливим під час стерилізації.
  14. Час стерилізації для банок ємністю 0.5літра-8-9 хвилин, 1 літр-10 хвилин, 3 літри-14-15 хвилин.
  15. Час стерилізації відлічується з моменту закипання.
  16. Після закінчення стерилізації банки обережно витягти з каструлі і негайно закупорити закаточной машинкою.
  17. Потім банки поставити кришками вниз на сухий рушник, для додаткової стерилізації кришок.
  18. І в такому положенні залишають до повного охолодження.
  19. Час маринування 1-ої банки приблизно 1 годину.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..