Огірки маринують різними методами: з додаванням цукру і без нього. Кому як буде смачніше, так і готуйте. Цей рецепт передбачає застосування цукру. Огірочки будуть дуже смачні.
Інгредієнти:
- Вода – 1200-1300 грам
- Огірки – 1800 грам
- Часник – 5-6 зубчиків
- Перець горошком – 5-6 штук
- Лист лавровий – 3-4 штуки
- Дубове листя – 3-4 штуки
- Оцет 5% – 150 грам
- Сіль – 70 грам
- Цукор – 100 грам
інструкції:
- На дно банки покласти кілька дубових листків, а потім укладати миті огірки, впереміш зі спеціями. Наверх покласти залишилися дубове листя. Влити оцет.
- З води, солі і цукру приготувати маринад. Киплячим маринадом залити огірки і поставити на стерилізацію.
- 3-х літрову банку стерелізовать-14 хвилин, літрову-10 хвилин, півлітрову-8 хвилин.
- Банки закатати і охолоджувати в перевернутому вигляді. Таким чином відбувається додаткова стерилізація кришки.
- Час підготовки інгредієнтів-15 хвилин.
- Час стерилізації банки-14 хвилин.