Це вино є моєю своєрідною «візитною карткою»: я роблю його з даного рецептом вже який рік поспіль. І роблю, в першу чергу, для гостей, адже жодного разу хто-небудь, не сказав, що вино вийшло погано … Правда, деякі вважають його наливкою або настоянкою … Що ж, кому як подобається, головне, що ви завжди будете раді почастувати їм своїх гостей !!!
Інгредієнти:
- вода – 1 л
- чёрноплодная горобина – 1 стакан
- вишневі листя – 80 штук
- цукровий пісок – 1 склянка
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки
- горілка – 0,5 л
Приготування:
- Ягоди чорноплідної горобини перебрати, промити, залити водою, додати вишневі листя і варити 10 хвилин з моменту закипання на малому вогні.
- Остудити, віджати, процідити через марлю і друшляк.
- Додати цукор, лимонну кислоту і 15 хв. варити на невеликому вогні.
- Остудити, додати 0,5 л горілки і перемішати.
- Розлити по графині або пляшках і зберігати при кімнатній температурі.