Як приготувати джем з малини рецепти консервації малини

За своїми поживними властивостями, смаку і чудесному аромату джем з плодів і ягід зовсім не поступається хорошому вареню. Варять джем в один прийом, варення ж вариться в кілька прийомів. На відміну від варення плоди в джемі добре розварюють, що сприяє швидкому проникненню цукру в м’якоть, при цьому зберігається їх аромат, колір і смак. Сироп в джемі має желеподібну консистенцію, тому джем не розпливається, але дуже легко розмазується. Варять джем при безперервному помішуванні дерев’яною або з нержавіючої сталі ложкою. Коли маса закипить і цукор розчиниться, нагрів слід посилити і стежити за рівномірним кипінням. Варка повинна тривати не більше 30-40 хвилин з моменту закипання маси. Готовність джему визначають по які розтікається краплі на тарілці або по струмку з ложки у вигляді тягнеться нитки. Крапля не розпливається, а швидко і сильно густіє.

Інгредієнти:

  • малина – 1 кг
  • цукор – 1,4 кг
  • вода – 3 склянки
  • лимонна кислота – 1 чайна ложка
  • желатін – 4 грами

Приготування:

  1. Ягоди залити цукровим сиропом, приготованим з розрахунку 1.4 кг цукру і 3 склянки води на 1 кг ягід. Підігріти до кипіння і варити, чи не помішуючи, щоб не пом’яти ягоди 15 хвилин, потім вогонь посилити і варити до готовності.
  2. За 2-3 хвилини до кінця варіння, додати 1 чайну ложку лимонної кислоти і розчинений у воді желатін. Спливлі зернятка зняти шумівкою.

Спосіб 2.

  1. Ягоди пересипати в миску з цукром. На 1 кг ягід 1.4 кг цукру. Влити 1.5 склянки води, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння. Через 15 хвилин вогонь посилити до помірного кипіння і варити до готовності, знімаючи піну. В кінці варіння додати розчинених 4 г. желатіну і 1 чайну ложку лимонної кислоти.
  2. Готовий джем розкласти в банки і закрити.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..