Як правильно і смачно маринувати огірки по домашньому

Огірки маринують різними методами: з додаванням цукру і без нього. Кому як буде смачніше, так і готуйте. Цей рецепт передбачає застосування цукру. Огірочки будуть дуже смачні.

Інгредієнти:

  • Вода – 1200-1300 грам
  • Огірки – 1800 грам
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Перець горошком – 5-6 штук
  • Лист лавровий – 3-4 штуки
  • Дубове листя – 3-4 штуки
  • Оцет 5% – 150 грам
  • Сіль – 70 грам
  • Цукор – 100 грам

інструкції:

  1. На дно банки покласти кілька дубових листків, а потім укладати миті огірки, впереміш зі спеціями. Наверх покласти залишилися дубове листя. Влити оцет.
  2. З води, солі і цукру приготувати маринад. Киплячим маринадом залити огірки і поставити на стерилізацію.
  3. 3-х літрову банку стерелізовать-14 хвилин, літрову-10 хвилин, півлітрову-8 хвилин.
  4. Банки закатати і охолоджувати в перевернутому вигляді. Таким чином відбувається додаткова стерилізація кришки.
  5. Час підготовки інгредієнтів-15 хвилин.
  6. Час стерилізації банки-14 хвилин.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..