Як приготувати смачну паску рецепт паски домашньої

Домашні пасхальні паски,

приготовані власними руками – це гордість будь-якої господині. У більшості з нас є улюблений перевірений рецепт дістався нам від бабусі, а то й від прабабусі.

Опара:

  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 р.)
  • 1,5 ст. молока
  • 1 ст. цукру
  • 500 г просіяного борошна

Тісто:

  • вся опара
  • 500 г борошна
  • 6 яєць
  • 300 г вершкового масла
  • 1 ст. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 10 г ванільного цукру
  • родзинки, курага, цукати за смаком

Як приготувати паску:

1. Для опари в теплому молоці розвести дріжджі, додати 500 грам борошна, що просіяне, і столову ложку цукру. Добре розмішати, поставити у тепле місце. Почекати поки опара збільшиться вдвічі.

Порада
Я ставлю посуд з опарою у трохи прогріту духовку.

2. Родзинки, цукати, курагу обкатати в борошні і додати в опару.

3. Додати в опару, що підійшла, всі інші інгредієнти: борошно, що залишилося, яйця, цукор, м’яке вершкове масло, сіль, ванільний цукор.

Порада
Борошно може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в інгредієнтах. Мені знадобилося грам на сто більше.

4. Добре вимісити тісто і поставити підходити в тепле місце (приблизно 1 годину).

Порада
Вимішувати тісто найпростіше міксером, насадки гаки або руками, поки тісто не перестане липнути до рук. Руками місити треба довго, не менше півгодини.

5. Тісто, що підійшло, ще раз обім’яти.

Порада
Тісто дуже добре підходить. У мене була спроба втечі з каструлі.

6. Розкласти тісто до половини висоти форм і дати підійти на 2/3 висоти форми.

7. Поставити пекти в розігріту до 180 градусів духовку і пекти до рум’яності, приблизно 30-40 хв.
Час випічки залежить від вашої духовки, якщо паски великі, час збільшити.

8. Готові паски покрити глазур’ю. У мене глазур готова з пачки)). Для приготування глазурі в домашніх умовах треба збити 1 яєчний білок із 1 склянкою цукрової пудри.

9. Для приготування глазурі в домашніх умовах треба збити 1 яєчний білок із 1 склянкою цукрової пудри.

Don't Miss! random posts ..