СТЕЙК ІЗ ФОРЕЛІ НА СКОВОРОДІ:
Пропоную Вам рецепт про те, як приготувати форель смачніше і швидше!
Варіантів приготування стейків з форелі не так вже й багато, одним і найкращих і швидких вважається традиційна смаження на сковороді. І для того, щоб наша рибка вийшла ароматною і соковитою, попередньо замаринуємо її в лимонному соку з приправами. Страва не займе у Вас багато часу, але при цьому буде дуже корисною та ситною.
- Форель – 400 г
- кріп – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний молотий – за смаком
- Лаймовий сік – 50 мл
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- сир пермезан для посипки зверху
Спосіб приготування:
1. Стейк форелі посолити і поперчити, збризкати лимонним соком, посипати зеленню і залишити на 10 хвилин.
2. Розігріти на сковороді олію, викласти стейки форелі.
3. Смажити стейки на середньому вогні 15 хвилин, кожні 5 хвилин перевертаючи та поливаючи лимонним соком.
4. Подавати стейки із форелі на листі салату, прикрасивши нарізаним лайму, посипати пермезаном.
Можна зробити легкий салат або подати страву з картоплею чи рисом.
Підійде вершковий або часниковий соус. Як напій чудово підійде сухе біле вино, яке чудово розкриває всі смакові якості риби.
Приємного вам апетиту!