Як замаринувати Оселедець по домашньому

Хочу поділитися з вами рецептом домашнього засолювання оселедця.

Вона виходить смачнішою за магазинну, а головне ви самі точно знаєте, що туди поклали.

Інгредієнти:

  • оселедець 5 шт (великих)
  • сіль 1 стакан
  • цукор 1 ст.л.
  • лавровий лист 4 шт
  • коріандру в зернах 1 ст.л.
  • чорний та запашний перець по 15 горошин
  • вода 1 літр

Приготування:

З води, солі, цукру та спецій зварити маринад. Дати йому охолонути. Оселедець скласти в 3-літрову банку, залити маринадом і прибрати в темне прохолодне місце.

Якщо ви любите оселедець солоніший, то тримайте його в розсолі 2 доби, а якщо малосольну – то через добу рибка готова.

Готову рибу дістати, обробити, порізати і скласти в баночки, залити олією. Якщо ви любитель цибулі, можна шари оселедця перекласти кільцями цибулі. Для любителів рибки з кислинкою раджу покласти 2-3 шматочки лимончика зверху на рибку, але ні в якому разі не на дно.

Рибка виходить дивовижна.
Може зберігатись у холодильнику до місяця.

Don't Miss! random posts ..