Хочу поділитися з вами рецептом домашнього засолювання оселедця.
Вона виходить смачнішою за магазинну, а головне ви самі точно знаєте, що туди поклали.
Інгредієнти:
- оселедець 5 шт (великих)
- сіль 1 стакан
- цукор 1 ст.л.
- лавровий лист 4 шт
- коріандру в зернах 1 ст.л.
- чорний та запашний перець по 15 горошин
- вода 1 літр
Приготування:
З води, солі, цукру та спецій зварити маринад. Дати йому охолонути. Оселедець скласти в 3-літрову банку, залити маринадом і прибрати в темне прохолодне місце.
Якщо ви любите оселедець солоніший, то тримайте його в розсолі 2 доби, а якщо малосольну – то через добу рибка готова.
Готову рибу дістати, обробити, порізати і скласти в баночки, залити олією. Якщо ви любитель цибулі, можна шари оселедця перекласти кільцями цибулі. Для любителів рибки з кислинкою раджу покласти 2-3 шматочки лимончика зверху на рибку, але ні в якому разі не на дно.
Рибка виходить дивовижна.
Може зберігатись у холодильнику до місяця.