Маринувати можна не лише м’ясо для шашлику.
Якщо ви хочете приготувати вдома ніжну яловичину, свинину чи баранину, скористайтеся цими рецептами.
Маринад на кефірі
Інгредієнти:
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 1 склянка кефіру;
- 1 лавровий лист;
- спеції, сіль – за смаком.
Приготування:
Візьміть цілий шматок свинячої шийки або вирізки (800 г), промийте і засипте сіллю та спеціями. Цибулю наріжте великими кільцями, часник подрібніть. Влийте до м’яса кефір, перемішайте з часником та цибулею, додайте лавровий лист.
Поставте м’ясо в маринаді в холодильник. Через 1–2 години загорніть у фольгу та випікайте 40–50 хвилин.
Маринад із соусом теріяку
Інгредієнти:
- ½ склянки яловичого бульйону;
- ½ склянки соусу теріяку;
- ½ чайної ложки будь-якого гострого соусу;
- ¼ склянки рафінованої олії;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику.
Приготування:
У спеціальному пакеті для запікання (із застібками) змішайте бульйон, теріяки та гострий соус. Додайте олію та дрібно нарізані цибулю та часник.
Покладіть у пакет цілий шматок яловичої вирізки (2 кг), зав’яжіть і струсіть, щоб маринад рівномірно розподілився. Покладіть пакет в холодильник на 8 годин.
Маринад з гірчицею та медом
Інгредієнти:
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 5 столових ложок соєвого соусу;
- 1 столова ложка меду;
- 2 столові ложки рисового оцту;
- 4 зубчики часнику;
- 1 столова ложка гірчиці.
Приготування:
Змішайте олію, соєвий соус та мед. Влийте рисовий оцет, додайте подрібнений часник та ложку гірчиці.
500 г яловичини наріжте на тонкі шматочки, залийте маринадом і залиште на 30-40 хвилин. Потім обсмажте м’ясо на сковорідці, щоб зберегти його соковитість. Покладіть у форму для запікання, додайте будь-які обсмажені овочі, залийте маринадом і запікайте в духовці близько 30 хвилин.
Маринади для баранини у духовці.
Маринад з чебрецем та соєвим соусом
Інгредієнти:
- 3 столові ложки соєвого соусу;
- 1 столова ложка бальзамічного оцту;
- 1 чайна ложка сушеного чебрецю;
- 1 зубчик часнику;
- чорний мелений перець – за смаком.
Приготування:
Змішайте в скляній мисці соєвий соус, бальзамічний оцет, чебрець, часник та перець. Покладіть в маринад два стейки з стегна ягняти, накрийте харчовою плівкою. Поставте м’ясо у холодильник.
Через 2 години загорніть м’ясо у фольгу і відправте на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180-200 градусів.