Як запекти мясо марини для мякого та соковитого мяса

Маринувати можна не лише м’ясо для шашлику.

Якщо ви хочете приготувати вдома ніжну яловичину, свинину чи баранину, скористайтеся цими рецептами.

Маринад на кефірі

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1 лавровий лист;
  • спеції, сіль – за смаком.

Приготування:

Візьміть цілий шматок свинячої шийки або вирізки (800 г), промийте і засипте сіллю та спеціями. Цибулю наріжте великими кільцями, часник подрібніть. Влийте до м’яса кефір, перемішайте з часником та цибулею, додайте лавровий лист.

Поставте м’ясо в маринаді в холодильник. Через 1–2 години загорніть у фольгу та випікайте 40–50 хвилин.

Маринад із соусом теріяку

Інгредієнти:

  • ½ склянки яловичого бульйону;
  • ½ склянки соусу теріяку;
  • ½ чайної ложки будь-якого гострого соусу;
  • ¼ склянки рафінованої олії;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику.

Приготування:

У спеціальному пакеті для запікання (із застібками) змішайте бульйон, теріяки та гострий соус. Додайте олію та дрібно нарізані цибулю та часник.

Покладіть у пакет цілий шматок яловичої вирізки (2 кг), зав’яжіть і струсіть, щоб маринад рівномірно розподілився. Покладіть пакет в холодильник на 8 годин.

Маринад з гірчицею та медом

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 5 столових ложок соєвого соусу;
  • 1 столова ложка меду;
  • 2 столові ложки рисового оцту;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка гірчиці.

Приготування:

Змішайте олію, соєвий соус та мед. Влийте рисовий оцет, додайте подрібнений часник та ложку гірчиці.

500 г яловичини наріжте на тонкі шматочки, залийте маринадом і залиште на 30-40 хвилин. Потім обсмажте м’ясо на сковорідці, щоб зберегти його соковитість. Покладіть у форму для запікання, додайте будь-які обсмажені овочі, залийте маринадом і запікайте в духовці близько 30 хвилин.

Маринади для баранини у духовці.
Маринад з чебрецем та соєвим соусом

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту;
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю;
  • 1 зубчик часнику;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

Змішайте в скляній мисці соєвий соус, бальзамічний оцет, чебрець, часник та перець. Покладіть в маринад два стейки з стегна ягняти, накрийте харчовою плівкою. Поставте м’ясо у холодильник.

Через 2 години загорніть м’ясо у фольгу і відправте на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180-200 градусів.

Don't Miss! random posts ..