Як запекти мясо на різдво Свинина запечена з цибулею та грибами

Це смачний і міцний шматок м’яса в смачних і ароматних добавках 🙂

Готується легко , швидко та просто, потрібно лише довго випікати;) Але, можливо, це й добре, тому що ми маємо трохи вільного часу для себе;)

Таку смакоту можна сміливо подавати до обіду як гарячою, так і холодною – нарізавши її тонкими скибочками. Його виходить багато, тож ми можемо сміливо смакувати тут два дні і вистачить на всі різдяні свята!

Інгредієнти:

  • 1,80 кг шиї (свинина)
  • куркума
  • порошку солодкого перцю
  • порошку гострого перцю
  • мускатний горіх
  • розмарину
  • майоран
  • любисток (сушений)
  • чорний перець
  • сіль
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 4 столові ложки олії
  • 10 зерен чорного перцю
  • 4 зерна запашного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 100 грам цибулі
  • 100 грам грибів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка олії
  • 2 чайні ложки сушених овочів (без солі)

Спосіб приготування:

Свинячу шию промити і обсушити. Перекладіть у велику сковороду або миску і додайте щіпку куркуми, солодкого і гострого перцю, мускатний горіх, розмарин, майоран, сушений любисток, свіжомелений чорний перець, сіль і гірчицю, олію, чорний перець горошком, зерна запашного перцю і лавровий лист . Натерти всім цим м’ясо, накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч.

На наступний день викласти м’ясо та спеції в рукав для запікання  або (фольга).

Цибулю почистити, промити і нарізати четвертинками. Гриби почистити, промити і розрізати навпіл (або товстими скибочками). Часник очистити від лушпиння, промити і нарізати часточками, а потім разом з цибулею і грибами викласти на м’ясо. Поливаємо все олією і посипаємо сушеними овочами.

Закріпіть рукав застібкою і покладіть все в жаростійкий посуд або в металеву форму для випікання. Поставити в розігріту духовку і випікати близько 130 хвилин при 175 °C.

Подавати до другої страви гарячим з картоплею та будь-яким салатом, а якщо ми залишили, то можна подавати як бутерброди. Охолоджений шматок м’яса можна також тонко нарізати і подати до столу як холодну тарілку.

Смачного.

 

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Інші рецепти для вас:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Don't Miss! random posts ..