Як запекти мясо шинки щоб не була сухою рецепт

Шинка у вигляді величезного стегенця

в апетитній липкій глазурі без особливого клопоту прикрасить собою ваш святковий стіл.

Для її приготування вам потрібно тільки ножем вирізати сітчастий візерунок по всій поверхні шинки і встромити в стегенце бутони гвоздики.

Вони не лише прикрашають м’ясо, а й дають приголомшливий аромат. Запекти шинку в духовці, а за півгодини до готовності змастіть її глазур’ю з коричневого цукру та гірчиці. Пікантно-карамельний смак глазурі чудово поєднується з прогрітим просоленим м’ясом.

Якщо ж ви готуєте смачну вечерю на одну-дві людини, то відмінно підійде стейк з шинки. Оскільки він випікається набагато швидше за ціле стегенце, відразу змастіть його глазур’ю і ставте в духовку.

Інгредієнти:

  • Шинка 1 шматок копченого свинячого стегенця без ніжки та без шкіри, вагою 5,5 кг.
  • Цілі бутони гвоздики, щоб встромити у шинку для прикраси

Глазур з коричневого цукру та гірчиці:

  • 1 ст. коричневого цукру
  • 1/4 ст. готової гірчиці
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики

Приготування:

Розігрійте духовку до 175 °С. Зробіть на поверхні шинки надрізи у вигляді сітки і вставте у кожен ромб по гвоздиці.

Покладіть шинку на решітку, встановлену в жаровні, та запікайте протягом 1 години 30 хвилин.

У мисці змішайте гвоздику, цукор, гірчицю та оцет і рівномірно розподіліть глазур поверхнею шинки.

Запікайте ще 35 хвилин, перекладіть шинку на блюдо і дайте постояти 15 хвилин перед нарізкою. Подавайте порційно з печеною картоплею та лимоном .

Don't Miss! random posts ..