Шинка у вигляді величезного стегенця
в апетитній липкій глазурі без особливого клопоту прикрасить собою ваш святковий стіл.
Для її приготування вам потрібно тільки ножем вирізати сітчастий візерунок по всій поверхні шинки і встромити в стегенце бутони гвоздики.
Вони не лише прикрашають м’ясо, а й дають приголомшливий аромат. Запекти шинку в духовці, а за півгодини до готовності змастіть її глазур’ю з коричневого цукру та гірчиці. Пікантно-карамельний смак глазурі чудово поєднується з прогрітим просоленим м’ясом.
Якщо ж ви готуєте смачну вечерю на одну-дві людини, то відмінно підійде стейк з шинки. Оскільки він випікається набагато швидше за ціле стегенце, відразу змастіть його глазур’ю і ставте в духовку.
Інгредієнти:
- Шинка 1 шматок копченого свинячого стегенця без ніжки та без шкіри, вагою 5,5 кг.
- Цілі бутони гвоздики, щоб встромити у шинку для прикраси
Глазур з коричневого цукру та гірчиці:
- 1 ст. коричневого цукру
- 1/4 ст. готової гірчиці
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 0,5 ч. л. меленої гвоздики
Приготування:
Розігрійте духовку до 175 °С. Зробіть на поверхні шинки надрізи у вигляді сітки і вставте у кожен ромб по гвоздиці.
Покладіть шинку на решітку, встановлену в жаровні, та запікайте протягом 1 години 30 хвилин.
У мисці змішайте гвоздику, цукор, гірчицю та оцет і рівномірно розподіліть глазур поверхнею шинки.
Запікайте ще 35 хвилин, перекладіть шинку на блюдо і дайте постояти 15 хвилин перед нарізкою. Подавайте порційно з печеною картоплею та лимоном .