Дуже швидкий і простий у приготуванні салат з оселедцем, картоплею і яйцем. Як вам таке поєднання?
Інгредієнти
- 5 філе свіжого оселедця
- 3 маринованих огірка
- 1 біла цибулина
- 3 зварених круто яйця
- 1 чайна ложка часнику
- 2 варені картоплини
- 2 столові ложки майонезу
- 1 чайна ложка гірчиці
- 100 мл вершків
- перець
Приготування:
Якщо оселедці дуже солоні, замочіть їх на годину, потім наріжте квадратиками або дрібніше.
Мариновані огірки очистити від шкірки, нарізати кубиками, цибулю почистити і нашаткувати, змішати з подрібненим круто звареним яйцем і нарізаною кубиками картоплею.
Майонез змішати з гірчицею і сметаною. Приправити часником і перцем. З’єднайте всі інгредієнти салату.
Корисні властивості оселедця
Оселедець легше засвоюється організмом і є чудовим джерелом білка, він також містить велику кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору. Всього 100 г риби містить до половини денної норми білка.
Жирні сорти риби, такі як лососеві або оселедець, дають організму щонайменше в 2 рази більше калорій, ніж біла риба. На відміну від насичених жирів тваринного походження, ненасичені жири з риби вважаються найкориснішими.
На думку вчених, саме жирні кислоти сімейства Омега-3, що містяться в рибі, сприяють запобіганню серцево-судинним захворюванням, зменшують ризик утворення тромбів у судинах, а також сприяють покращенню кровотоку в капілярах. Дуже корисна морська риба майбутнім матерям.