Дуже смачний корисний вівсяний хліб з насінням, без борошна і яєць, який забезпечить вас необхідною кількістю клітковини, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Якщо ви хочете спекти солодкий хліб, додайте 2 столові ложки меду або кленового сиропу в тісто. Надзвичайно корисний хліб своїми руками без дріжджів – ідеально підійде до будь-якого салату, домашньої пасти, пюре з авокадо, сиру і оливок. Якщо ви любите корисний хліб щільної консистенції, спробуйте цей рецепт!
Інгредієнти:
- 2 склянки вівсяних пластівців
- 1,5 склянки води
- 0,5 склянки вівсяних висівок (або пластівців)
- 60 г насіння соняшнику
- 60 г подрібнених горіхів
- 4 ст. л. цілих насіння льону
- 2 ст. л. насіння Чіа (або маку)
- 2 ст. л. розтопленого кокосового масла
- 1 ч. Л. морської солі
Як приготувати хліб без борошна і дріжджів:
- Змішайте всі інгредієнти.
- Потім вилийте тісто в силіконову або іншу форму для випічки хліба, застелену пергаментним папером, і залиште тісто, мінімум, на 1 годину. Не нехтуйте цим, інакше хліб без дріжджів буде розсипатися.
- Випікайте хліб 40 хвилин при температурі 175 градусів Цельсія.
- Вийміть хліб з духовки, переверніть його і випікайте ще 15 – 20 хвилин. Чи не закривайте форму. В результаті вийде хрусткий хліб із золотистою скоринкою. Подавайте гарячим!