Вівсяний хліб без борошна і яєць

Дуже смачний корисний вівсяний хліб з насінням, без борошна і яєць, який забезпечить вас необхідною кількістю клітковини, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Якщо ви хочете спекти солодкий хліб, додайте 2 столові ложки меду або кленового сиропу в тісто. Надзвичайно корисний хліб своїми руками без дріжджів – ідеально підійде до будь-якого салату, домашньої пасти, пюре з авокадо, сиру і оливок. Якщо ви любите корисний хліб щільної консистенції, спробуйте цей рецепт!

Інгредієнти:

  • 2 склянки вівсяних пластівців
  • 1,5 склянки води
  • 0,5 склянки вівсяних висівок (або пластівців)
  • 60 г насіння соняшнику
  • 60 г подрібнених горіхів
  • 4 ст. л. цілих насіння льону
  • 2 ст. л. насіння Чіа (або маку)
  • 2 ст. л. розтопленого кокосового масла
  • 1 ч. Л. морської солі

Як приготувати хліб без борошна і дріжджів:

  1. Змішайте всі інгредієнти.
  2. Потім вилийте тісто в силіконову або іншу форму для випічки хліба, застелену пергаментним папером, і залиште тісто, мінімум, на 1 годину. Не нехтуйте цим, інакше хліб без дріжджів буде розсипатися.
  3. Випікайте хліб 40 хвилин при температурі 175 градусів Цельсія.
  4. Вийміть хліб з духовки, переверніть його і випікайте ще 15 – 20 хвилин. Чи не закривайте форму. В результаті вийде хрусткий хліб із золотистою скоринкою. Подавайте гарячим!

Don't Miss! random posts ..