Якщо ви любите гостренькі смаки , то напевно оціните наступний рецепт приготування маринованих грибів на зиму з часником. У готовій страві чітко відчувається насичений пряний смак і яскравий аромат.
Склад:
- гриби – 3 кг;
- сіль – 2 ст. л .;
- часник – 2 головки;
- цукор – 2 ст. л .;
- оцет – 8 ст. л .;
- чорний перець горошком – 10 шт .;
- барбарис – 10 сушених ягід;
- рослинне масло – 75 мл;
- лавровий лист – 2 шт .;
- вода – 1 літр.
Починаємо приготування з очищення грибів від землі, сміття і трави. Миєму їх, сушимо і чистимо. Складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою на 10 хвилин. Потім промиваємо, знову заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Зливаємо воду, наливаємо нову, додаємо сіль і знову ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшує вогонь до слабкого і варимо не менш 20 хвилин. Потім зливаємо воду через друшляк і залишаємо на півгодини, щоб і решта рідина стікла.
Готуємо маринад:
Наливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, сіль, перець, часник и барбарис. Доводимо до кіпіння. Після закипання додаємо оцет, розмішуємо и додаємо туди гриби. Варимо 6 хвилин. Потім розкладаємо гриби по стерильним банкам, додаємо маринад, а зверху поливаємо олією. Закатуємо кришками, перевертаємо и вкутуємо в теплий плед. Чекаємо поки Повністю НЕ охолоне – около 12 годин. Потім можна прибирати мариновані гриби на зиму в підвал або комору.