Існує багато способів засолювання капусти на зиму і кожен з них гарний по-своєму. Даний рецепт відрізняється тим, що ми будемо нарізати великими шматками.
Інгредієнти:
- Капуста – 2700 гр.
- Морква – 4 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Чорний перець (мелений) – 3 ч. Л.
- Червоний перець не гострий (мелений) – 3 ч. Л.
Приготування:
1. Очищену, вимиту і обсушену морква нарізаємо на тонкі пластинки за допомогою Овочечистка. Потім режим ці пластинки на шматочки розміром 4-5 см.
2. Качан капусти розрізаємо навпіл і нарізаємо на великі шматки. Серцевину вирізаємо, вона нам не потрібна.
Якщо великий, ріжемо його на 4-5 частин, потім на смужки і на квадратики розміром 4х4 або 5х5 см.
3. Далі перекладаємо порізані овочі в глибоку ємність і додаємо до них спеції. Перемішуємо і перетираємо все ретельно руками, щоб овочі почали виділяти сік.
4. Ставимо на перетерті овочі вантаж. Бажано таку ж за обсягом ємність, наповнену водою.
5. Для того, щоб капуста стала м’якше, на наступний день її необхідно знову перемішати і ретельно перетерти. Встановлюємо вантаж і залишаємо ще на два дні. Після закінчення трьох днів, ще раз перемішуємо капусту і розкладаємо по банках.