Що потрібно поставити на новорічний стіл 2022 на рік Тигра

У 2022 році згідно східних приказок кермо влади в свої руки, візьме Блакитний Водяний Тигр. І це має порадувати більшість господарок. Тигр, хоч і вважається гурманом, але за своєю природою особливо не вибагливий і їсть багато. Для нього важливо, щоб стіл був смачним та рясним, а все інше – деталі.

Особливих побажань та переваг у господаря року немає. Хіба що наявністю м’яса, риби та яскравих помаранчевих фруктів стане додатковим плюсом для того, щоб він став прихильнішим. Особливо бажано ставити на новорічний стіл страви із жирного м’яса. А ось щодо сиру думки східних та європейських мудреців розійшлися. Одні вважають, що Тигр – символ 2022 його обожнює, а інші, що терпіти не може. Так що якщо цей продукт і використовувати, то лише як інгредієнт у новорічних салатах чи гарячих стравах.

Меню до новорічного столу 2022

Тигр досить консервативний. Тож наявність на столі традиційних страв новорічних бенкетів з минулого йому напевно сподобається. Звідси висновок: не варто цього року занадто експериментувати, тим більше, що все нове – це добре забуте старе. Отже!

Головна страва у новорічному меню 2022 року

При Радах основною новорічною стравою була курка. Комусь, звичайно, вдавалося розжитися м’ясом, качкою чи навіть гусем. Але курка – це наше все. Тому на новорічному столі 2022 року доречною буде головна страва в меню саме з цього птаха.

Рецепт №1 головної страви у новорічному меню 2022

Курка з мандаринами

Звичайно, просто запікати чи смажити курку на новий рік – ідея не дуже гарна. І оскільки гуляння організується на честь східного символу року можна приготувати трохи адаптовану страву китайської кухні, а точніше курку з мандаринами. Для цього треба заздалегідь купити:

  • тушка курки – 1 шт. вагою близько 1,5 кг;
  • мандарини – 1 шт. для маринаду + 1 шт. для начинки;
  • олія – 2 столові ложки;
  • цукор та мелений імбир – 1 та 2 чайні ложки відповідно;
  • часточки часнику – 5 зубчиків;
  • розмарин – 1 гілочка;
  • червоний пекучий перець, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Один мандарин нарізати невеликими шматочками, часник – платівками. Підготовлені інгредієнти змішати між собою, дрібно посіченим розмарином та чорним перцем. Курку промити, обсушити паперовим рушником і змастити отриманою сумішшю зсередини. Начинку, що залишилася, просто покласти всередину птиці. У районі хвоста зробити надрізи близько 2 см у довжину і вставити в них суглоби курячих ніжок навхрест. Тушку покласти у форму для запікання.

Для маринаду змішати сік і цедру другого мандарину, олію, цукор, імбир, сіль і пекучий перець. Готовим маринадом полити курку та залишити на 2 години. Потім форму можна відправляти у розігріту духовку. Температура має бути в районі 180°C. Через півгодини потрібно вийняти форму з духовки, акуратно взяти курку і в окрему мисочку злити з неї рідину, яка утворилася всередині. Цей сік змішати з жиром у формі, покласти курку назад і за допомогою столової ложки полити курку отриманим соусом. Після цього форму можна знову відправити в духовку і готувати ще півгодини, періодично поливаючи тим самим соком (приблизно кожні 10 хвилин). Різдвяна курочка прикрасить ваше новорічне меню та додасть святкового шарму на столі.

Рецепт №2 головної страви у новорічному меню 2022

Мінтай у йогурті

На полицях радянських магазинів багато чого не було. А ось що було завжди, то це мінтай. Особливої ​​популярності ця риба не користувалася, хоча навіть з неї можна було приготувати чудову новорічну страву. Для такого «гарячого» треба підготувати:

  • мінтай філе – 500 г;
  • сметана – 100 г;
  • натуральний йогурт – 100 г;
  • сік лимон – від половини фрукта;
  • вершкове масло – для промазування форми;
  • сіль, перець, кріп – за смаком.

Рибу сполоснути, обсушити паперовим рушником і замаринувати у суміші лимонного соку, перцю та солі. Тримати рибу у маринаді потрібно півгодини. Потім форму для запікання змастити|змазати| маслом|мастилом| і викласти в неї рибу. Зверху покласти кілька шматочків вершкового масла|мастила| і відправити в розігріту до 200°C духовку. Час термічної обробки – 20 хвилин. За цей час потрібно змішати сметану з йогуртом та дрібно посіченим кропом. Отриманим соусом полити запечену рибу та потримати в духовці ще з чверть години. Подавати на новорічний стіл у порційних святкових тарілках.

Салати для новорічного меню 2022 року

Важко уявити собі радянське гуляння без миски із салатом з Олів’є. Не варто вдаватися в історію цієї холодної закуски, оскільки всі про неї вже достатньо обізнані. А ось приготувати трохи вдосконалений салат Олів’є дуже навіть можна.

Рецепт новорічного салату меню 2022 Олів’є з сиром

Салат Олів’є із сиром, мабуть, найпростіша модифікація всім відомої закуски. Для його приготування треба підкупити:

  • шинка – 200 г;
  • варена картопля – 3 шт.
  • свіжий огірок – 2 шт. (невеликі);
  • варена морквина – 1 шт.;
  • варені яйця – 5 шт.;
  • сир твердий – 150 г;
  • зелений горошок консервований – 200 г;
  • майонез – 150 г;
  • зелена цибуля, кріп, перець та сіль – за смаком.

Очищені яйця та сир натерти на найбільшій тертці. Варені овочі та огірки порізати кубиками. Так само подрібнити шинку. Зелень дрібно порубати. Горошок викласти в друшляк і дати стекти рідині.

Усі інгредієнти перемішати, посолити, присмажити перцем і заправити майонезом. Готовому новорічному салату дати постояти кілька годин у холодильнику і можна нести до столу.

Рецепт новорічного салату меню 2022 Олів’є з лососем

Зовсім нестандартна варіація Олів’є сподобається любителям риби. Справа в тому, що до її складу входять:

  • слабосолоний лосось с/с – 200 г;
  • картопля – 3 шт.
  • морквина – 1 шт.;
  • варені яйця – 1 шт.;
  • свіжий огірок – 2 шт. (невеликі);
  • зелений горошок консервований – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • аджика – 1-2 чайні ложки.

Сиру очищену картоплю нарізати кубиками і зварити, після чого відкинути на друшляк і дати обтекти. Очищену моркву запекти у фользі, остудити, порізати кубиками і змішати з картоплею. Всі інші інгредієнти теж не порізати і змішати з овочами. Туди додати горошок і все перемішати. Заправити новорічний салат сумішшю майонезу та аджики.

Don't Miss! random posts ..