Як спекти булочки для бургерів рецепт випічки

Хочу поділитися з Вами рецептом смачних булочок. Можливо Вам цей рецепт уже відомий, то тоді хочу просто надихнути на приготування.

Інгредієнти 🍔 :

  • борошно – 500 г;
  • молоко -125 мл;
  • вода – 125 мл;
  • яйце – 1 шт(+1 для змащування);
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • цукор – 2,5 ст.л;
  • масло – 40 г;
  • сіль – 1 ч.л.
  • кунжут для посипки.

Приготування 🍔

В теплій рідині (тепла вода +тепле молоко) розводимо дріжджі з 1 ст.л цукру та 1-2 ст.л борошна. Залишаємо на 20 хв.

Просіяне борошно ділимо на 2 частини і в першу додаємо дріжджову масу, яйце, решту цукру, сіль. Перемішуємо та доливаємо розтоплене масло (але не гаряче). Поступово замішуючи вводимо частинами другу половину борошна. Робимо заміс тіста поки не стане еластичне, м‘ягусеньке…

Поміщаємо тісто в чисту миску, накриваємо плівкою чи рушником та тримаємо в теплому місці близько години. (Тісто має «вирости» в 2-3 рази).

Розділяємо тісто на 8-9 рівних частин, формуємо гарні кульки (булочки), викладаємо на деко (на відстані одна від одної) застелене пергаментом, злегка зверху придавлюємо долонею (злегка), та відставляємо ще на деякий час для росту (прикриваємо щоб верх булочок не «обвітрило»)

Перед тим як випікати змащуємо збитим яйцем (+ трішки молока) та посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 25-30 хв. Розрізати для бургерів як охолонуть!
Смачного!

Don't Miss! random posts ..