[vc_row][vc_column][vc_column_text]Почнемо наш парад смачних салатів з риби, звичайно ж, з Олів’є. Всі ми звикли, що наш улюблений салат ми готуємо з м’ясом, ковбасою чи куркою. Але якщо ви приготуєте Олів’є з сьомгою – ваші гості будуть у захваті і обов’язково попросять у вас рецепт з собою.
Олів’є з сьомгою і ікрою
Інгредієнти:
- картопля відварна 300 г.
- морква відварна 1 шт.
- яйця відварені 2 шт.
- солоні огірки 2 шт.
- свіжі огірки 1 шт.
- зелений заморожений горошок 160 м
- каперси 40 г.
- червона ікра 60 м
- слабосолона сьомга 200 м
- перепелині яйця відварні 8 шт.
- сіль перець
- майонез
- зелень кропу і петрушки 1/2 пучка
Спосіб приготування:
Картопля, морква і курячі яйця очистити, нарізати кубиками однакового розміру, скласти в миску. Додати нарізані кубиками солоні і свіжий огірки, розморожений і промитий горошок, каперси, дрібно нарізану зелень. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Наріжте сьомгу тонкими довгими скибочками. Перепелині яйця очистіть і розріжте навпіл. Викладіть в салат ікру, заправте майонезом і перемішайте. Викладіть салат на велике гарне блюдо, зверху прикрасьте скибочками сьомги та перепелиними яйцями. Прикрасьте листочками зелені і подавайте до столу.
Дуже красиво виглядає на святковому столі салат з кальмарів. При варінні кальмарів пам’ятайте, що варити їх потрібно 2-3 хвилини або більше 40 хвилин. Саме в цих часових проміжках молюски стають м’якими.
Салат з кальмарів
Інгредієнти:
- кальмари 6 тушок
- сік лимона
- перепелині яйця 4 шт.
- мариновані корнішони 6 шт.
- зелена цибуля 1 пучок
- сіль перець
Для соусу:
- солодка гірчиця 20 м
- слабосоленої лосось 60 м
- анчоуси 5 шт.
- натуральний йогурт 100 м
- майонез 100 мл.
Спосіб приготування:
Якщо кальмари морожені, покладіть тушки на 20 хвилин в холодну воду. У каструлі доведіть воду до кипіння, викладіть кальмари, посоліть, доведіть до кипіння і варіть рівно 2 хвилини. Злийте окріп, залийте кальмарів холодною водою і промийте. Очистіть плівки, видаліть хітинові прожилки, збризніть молюсків лимонним соком і наріжте тонкою соломкою. Яйця відварити круто і розріжте кожне на 4 частини. Корнішони наріжте дрібними кубиками, цибулю – по діагоналі тонкими скибочками. Змішайте всі інгредієнти для салату. Всі інгредієнти для соусу викладіть в блендер і подрібніть в однорідну масу. Заправте салат, посипати подрібненою зеленню і подайте до столу.
Щоб урізноманітнити новорічний стіл приготуйте салат без майонезу з овочами і салатом.
Салат з креветками
Інгредієнти:
- королівські креветки 20 шт.
- солодкий перець жовтого кольору 1 шт.
- хрусткі листя салату 1 пучок
- оливки без кісточок 20 м
- бринза слабосолона 150 м
- рослинна олія
Для заправки:
- часник 2 зубчики
- гірчиця 1 ч. л.
- мед 1/2 ч. д.
- лимон 1/2 шт.
- рослинне масло 50 мл.
- соєвий соус 4 ст. л.
Спосіб приготування:
Креветки відварити, очистити і обсмажити на рослинному маслі. Солодкий перець нарізати тонкою соломкою. Оливки розрізати на 2 частини. Бринзу нарізати кубиками по 1 см. Листя салату крупно порвати. З’єднати перець, оливки, сир, листя салату, перемішати, зверху викласти креветки. Для заправки змішати рослинну олію, сік лимона, мед, гірчицю, пропущений через прес часник і соєвий соус. Полити заправкою салат і подати на стіл, прикрасивши за бажанням.
Цей салат найкраще готувати напередодні, адже чим довше він стоїть – тим смачніше стає!
Салат з морепродуктів
Інгредієнти:
- філе слабосоленої червоної риби 100 м
- кальмари 100 м
- морська капуста 100 г.
- креветки 100 м
- сіль за смаком
- майонез
- червона ікра для прикраси
Спосіб приготування:
Кальмари зварити в підсоленій воді до готовності, охолодити, потім дрібно нарізати. Креветки також зварити в підсоленій воді, остудити, очистити. Філе червоної риби нарізати невеликими шматочками або кубиками. У салатник викласти шарами: риба – кальмари – салат з морської капусти – креветки. Верх салату прикрасити сіточкою з майонезу і червоною ікрою. Салату дати добре просочитися в холодильнику.
Ще один незвичайний і дуже смачний салат з грибами, рисом і креветками.
Салат “Маестро”
Інгредієнти:
- рис 120 г
- печериці 600 м
- креветки 700 м
- ріпчаста цибуля 2 шт.
- рослинна олія
- яйця відварені 5 шт.
- огірки 2 шт.
- майонез за смаком
- сіль перець
Спосіб приготування:
Рис зварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк. Креветки опустити на дві хвилини в киплячу підсолену воду, очистити, розрізати на 2-3 частини. Цибулю і гриби дрібно нарізати, разом обсмажити на рослинному маслі. Яйця і огірки нарізати кубиками. У глибокому салатнику з’єднати всі підготовлені продукти, посолити за смаком, заправити майонезом і перемішати.
Дуже барвистий салат з риби з овочами. Виходить смачно і красиво!
Салат “Новорічне диво”
Інгредієнти:
- солоне або копчене філе червоної риби 150 м
- яйця відварені 5 шт.
- відварну картоплю 3 шт.
- відварна морква 2 шт.
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- свіжі огірки 2 шт.
- майонез 200 г.
- зелень кропу
Спосіб приготування:
Рибу нарізати дрібно. Картоплю і моркву очистити, натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обшпарити окропом. Огірки нарізати шматочками. Кріп дрібно порубати. У яєць відокремити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки – на дрібній. У салатник викласти шарами, змащуючи майонезом: картопля – риба – кріп – цибуля – огірки – морква – білки – жовтки. Готовий салат поставити на дві години в холодильник для просочення.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]