Бюджетна, швидка і смачна закуска до святкового столу!
Інгредієнти рецепта суфле з консервованої риби
- 1 банка сайри
- 1 велика цибулина (2 середніх)
- 1,5 ст. л. манки
- 5 курячих яєць 1 категорії
- Рослинна олія для обсмажування цибулі
- Шматочок вершкового масла для змащування форми
- Сіль, перець за смаком
Як приготувати суфле з консервованої риби:
Цибулю дрібно порізати.
Обсмажити на сковороді до золотистої, остудити.
Поки холоне цибулю, збиваємо вінчиком яйця до об’єднання білків і жовтків. Буквально хвилина знадобиться.
Сайру витягуємо з банки і ретельно розминаємо виделкою. Спеціально на фото залишила баночку – подивіться, як багато рибки і як мало рідини в банку! У кого в місті є мережа магазинів Пятерочка або Магніт – зверніть увагу на фірму Доброфлота. Дуже задоволена консервами цього виробника!
У ємності змішуємо всі інгредієнти: подрібнену рибу, яйця, манку, обсмажену цибулю, сіль, перець.
Перемішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб набухла манка. В цей час включаємо духовку на 180 градусів.
Через 10-15 хвилин виливаємо наше майбутнє суфле в змащену вершковим маслом (його не шкодуйте) форму і випікаємо протягом 30-35 хвилин. Моя форма 23х15. Можна взяти менше, але бажано не більше, інакше суфле зовсім тоненьке буде.
Як тільки суфле знайде приємний золотистий колір – можна виймати.
Суфле потрібно дати трохи охолонути, а потім вже акуратно витягувати з форми. А можна і в ній прям на порційні шматочки різати і розкладати на блюдо. Приємного апетиту і позитивних свят! 🙂