Як приготувати домашній майонез

Як і раніше піклуючись про ваше здоров’я, особливо напередодні Нового Року та Різдвяних свят, вирішила присвятити сьогоднішній пост приготування самого шкідливого, на мій погляд, продукту – майонезу, але в домашніх умовах. Домашній майонез, само собою, набагато безпечніше і не так зашкодить вашому здоров’ю, якщо порівнювати його з покупним, в складі якого, без сумніву, є барвники, консерванти та інші гидоти. Єдиний його недолік – зберігати його не можна більше 3 діб навіть в холодильнику, краще приготувати, додати в потрібне блюдо, з’їсти і забути. А при потребі зробити знову – свіжий і смачний.

Отже, перейдемо до справи, для приготування майонезу вам знадобиться:

  • 5 свіжих яєчних жовтків
  • 400 гр. соняшникової олії
  • сіль
  • цукор
  • чорний мелений перець
  • 2 ч.л. діжонськой гірчиці
  • 1/2 лимона

Почнемо з того, що всі продукти повинні бути приблизно однієї температури. Відокремте жовтки, посоліть і розітріть їх за допомогою міксера – при виготовленні майонезу краще і простіше використовувати саме його. Додавайте соняшникову олію буквально по краплях і розтирайте разом з жовтками. Коли маса почне біліти і густіти, можна додавати масло тоненькою цівкою. Також вичавити сік половини лимона і половину від цієї половини потрібно додати в цю масу.

Відомо, що 1 яєчний жовток здатний еммульгувати 100 гр. рослинного масла, але якщо жовтків буде більше, це нестрашно і навіть краще, тоді майонез вийде гущі і смачніше. Чим ближче до кінця збивання, тим сильніше і швидше потрібно збивати масу, так вона вийде густий і пишною.

Після того, як всі жовтки будуть з’єднані з соняшниковою олією і маса вийде потрібної консистенції, додайте по своєму смаку сіль, цукор, ще лимонного соку і трохи гірчиці в зернах або звичайною гірчиці. Можете додати на свій смак інші продукти, наприклад твердий сир, часник, червоний або чорний перець і т.д ..

Тепер, що стосується густоти майонезу … Якщо майонез вийшов занадто густий, можете додати 1-2 ст.л. кип’яченої води і гарненько розмішати його. Для загустіння майонезу потрібно використовувати звичайну кухонну сіль.

Ось і вся премудрість … Обов’язково приготуйте майонез самі, це не займе більше 5-10 хвилин, і буде набагато дешевше і безпечніше для вашого здоров’я!

Нехай на вашому новорічному столі будуть не тільки страви з майонезом, але самі різні делікатеси, фарширована риба, перната дичина, червона і чорна ікра, і, звичайно ж, новорічне шампанське.

Хороших вам свят!

Don't Miss! random posts ..