Аджика з кабачків перцю і помідорів на зиму

Напевно, кожна господиня хоч раз в житті готувала аджику. Я ж пропоную вам дещо змінений рецепт аджики, яка готується з кабачків. Не пропустіть можливість заготовити кабачкову аджику на зиму. Цей рецепт аджики з кабачків допоможе переробити навіть великі, злегка перезрілі кабачки.
Аджика з кабачків хороша і доступністю продуктів, і м’яким пікантним смаком, і вітамінним складом!

Для приготування аджики нам знадобиться:

  • гострий перець 3-4 стручка
  • морква 1 шт
  • кабачки 500 г  ( 3 шт)
  • перець болгарський солодкий 5-6 шт
  • помідори 500 г
  • часник 2 головки
  • цибуля 1 шт
  • сіль 2 ст.л
  • цукор 4 ст.л
  • оцет 2 ст.л 
  • рослинне масло 2 ст.л

Аджика з кабачків, покроковий рецепт:

  1. Кабачки очищаємо від шкірки. Якщо кабачки вже перезрілі, вирізаємо серединку.
  2. Очищаємо від серцевини і насіння перець.
  3. У помідор відрізаємо хвостики.
  4. Морква очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки.
  5. Також ми очистили гострий перець від насіння і нарізали цибулю навпіл.
  6. Пропускаємо все овочі через м’ясорубку.
  7. Додаємо 2 ст.л солі, 4 ст.л цукру, 100 мл олії. Перемішуємо. Даємо постояти 15 хв і ставимо на вогонь.
  8. Після того, як аджика закипить, варимо на маленькому вогні близько години, постійно перемішуючи.
  9. Через годину додати 2 ст.л яблучного оцту. Проварити ще 5 хв і вимкнути. 
  10. Розливаємо ще гарячу аджику в чисті стерилізоване баночки. У мене вийшло 1 літрова і 2 півлітрових баночки. 
  11. Разом 2 літри ароматної і дуже смачною аджики на зиму! Дуже смачно із запеченою картоплею, м’ясом або просто свіжо випеченим домашнім хлібом. Пробуйте, готуйте!

Don't Miss! random posts ..