Напевно, кожна господиня хоч раз в житті готувала аджику. Я ж пропоную вам дещо змінений рецепт аджики, яка готується з кабачків. Не пропустіть можливість заготовити кабачкову аджику на зиму. Цей рецепт аджики з кабачків допоможе переробити навіть великі, злегка перезрілі кабачки.
Аджика з кабачків хороша і доступністю продуктів, і м’яким пікантним смаком, і вітамінним складом!
Для приготування аджики нам знадобиться:
- гострий перець 3-4 стручка
- морква 1 шт
- кабачки 500 г ( 3 шт)
- перець болгарський солодкий 5-6 шт
- помідори 500 г
- часник 2 головки
- цибуля 1 шт
- сіль 2 ст.л
- цукор 4 ст.л
- оцет 2 ст.л
- рослинне масло 2 ст.л
Аджика з кабачків, покроковий рецепт:
- Кабачки очищаємо від шкірки. Якщо кабачки вже перезрілі, вирізаємо серединку.
- Очищаємо від серцевини і насіння перець.
- У помідор відрізаємо хвостики.
- Морква очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки.
- Також ми очистили гострий перець від насіння і нарізали цибулю навпіл.
- Пропускаємо все овочі через м’ясорубку.
- Додаємо 2 ст.л солі, 4 ст.л цукру, 100 мл олії. Перемішуємо. Даємо постояти 15 хв і ставимо на вогонь.
- Після того, як аджика закипить, варимо на маленькому вогні близько години, постійно перемішуючи.
- Через годину додати 2 ст.л яблучного оцту. Проварити ще 5 хв і вимкнути.
- Розливаємо ще гарячу аджику в чисті стерилізоване баночки. У мене вийшло 1 літрова і 2 півлітрових баночки.
- Разом 2 літри ароматної і дуже смачною аджики на зиму! Дуже смачно із запеченою картоплею, м’ясом або просто свіжо випеченим домашнім хлібом. Пробуйте, готуйте!