Аджика з помідорами та яблуками

Гостро-солодка аджика з помідорів, перцю, моркви, часнику та яблук – смачна та дуже корисна закуска на зиму!

Інгредієнти:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 200 г
  • Перець гострий свіжий – 2-3 шт.
  • Сіль – 1/4 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет 3% – 1 склянка
  • Олія – ​​1 склянка

Як приготувати аджику з помідорів з яблуками:

Підготуємо усі інгредієнти. Кількість їх може змінюватися, але пропорції мають бути дотримані.солодкий перець миємо, чистимо, ріжемо на смужки або квадратики.

Яблука миємо, чистимо, ріжемо на 4-8 частин.

Помідори миємо, ріжемо на 4 частини.

Часник чистим.

Моркву чистимо, миємо, ріжемо. Я не різала – морква цього року у нас на городі більше схожа на горох)

Гострий перець мий, ріжемо, намагаючись забирати насіння.

Всі овочі, крім часнику, перемелюємо на м’ясорубці та змішуємо. Часник перемелюємо окремо (поки не додаємо до овочів). Додаємо сіль, цукор та олію. Варимо 1:00.
Потім додаємо оцет та часник. Варимо аджику ще 5-10 хвилин.
Зверніть увагу, що у рецепті оцет 3%! Якщо у вас оцет 9%, то його, відповідно, потрібно менше – 1/3 склянки.

Банки миємо, стерилізуємо, кришки кип’ятимо. Проварену аджику розкладаємо в сухі стерилізовані банки, закриваємо кришками. пр бажанні стерилізуємо.
Аджика з помідорів із яблуками, на зиму, готова.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..