Боротьба з урожаєм! Кабачкова ікра на зиму

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Кабачкова ікра готується за різними рецептами. І кожна господиня стверджує, що її рецепт кращий. Знайти свій ідеальний рецепт можна тільки шляхом численних проб. Але сьогодні я полегшу Вашу задачу. Вашій увазі пропонується рецепт ідеальної кабачкової ікри. Якщо ж хочете зробити ікру і відразу ж її з’їсти, то в неї не потрібно додавати оцет або лимонну кислоту. Ці добавки для тривалого зберігання.

Багатьом подобається ікра, як в магазині. Але і в домашніх умовах можна приготувати ікру нітрохи не гірше магазинного варіанту. І я напишу, як це зробити.

Для консервації обов’язково потрібно стерилізувати банки, кришки, ополоник, яким насипається кабачкова ікра. Якщо банок багато, їх простіше всього простерилізувати в електричній духовці. Ставите банки в холодну духовку, включаєте нагрів 140 градусів. Коли духовка розігріється, тримайте в ній банки 10 хвилин. Також можете простерилізувати банки над парою (над чайником, поставити на каструлю з водою грати). Банку простерилізована, коли по ній починають стікати краплі. Кришки прокип’ятіть 5 хвилин.

Кабачкова ікра, як магазинна, найсмачніша

В першу чергу напишу цей рецепт, так як вважаю його фаворитом. Решта рецепти теж дуже смачні, але цей подобається моїй родині більше за інших. У цьому рецепті я напишу секрети приготування ідеальної кабачкової ікри. Знаючи ці секрети, Ви приготуєте ікру, яка сподобається всім. Вона буде не гірше, ніж кабачкова ікра в магазині, а можливо, і краще. Всі, хто її спробує, будуть просити добавку …

В першу чергу потрібно вибрати «правильні» кабачки. Саме від якості кабачків буде залежати половина смаку майбутньої ікри. Кабачок повинен бути свіжим, тобто зірваним недавно, добу тому. Щоб визначити свіжість, подивіться на плодоніжки. Вона повинна бути зеленою і соковитою. Якщо плодоніжка почала підсихати, ставати коричневою, то такий кабачок вже зірваний давно.

Складові:

• кабачки — 1 кг

• морква – 300 гр.

• ріпчаста цибуля – 300 гр.

• помідори – 300 гр.

• томатна паста – 1 ч.л.

• рослинна олія – ​​100 мл

• лимонна кислота – 0,5 ч.л.

• сіль – 1 ч.л.

• цукор – 1 ч.л.

• чорний мелений перець – 0,5 ч.л.

• зелень кропу і петрушки – 50 гр. (за бажанням)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Спосіб приготування ікри, як в магазині:

1.Якщо Ви взяли молоді кабачки, то їх чистити не потрібно. Якщо ж кабачки попалися перезрілі, то обов’язково обріжте шкірку і видаліть насіння. В такому випадку вага кабачків потрібно буде виміряти після очищення. Підготовлені кабачки наріжте кубиком 2 × 2 см.

2.Чтоби ікра довго не уварювалася, але при цьому вийшла густою, нарізані кабачки потрібно посолити і перемішати. На 1 кг кабачків візьміть 1 столову ложку солі без гірки. Залиште посолені кабачки на 20 хвилин. За цей час сіль витягне з овочів сік, який не потрібно буде використовувати при готуванні.

3.Морковь дасть ікрі солодкуватий смак і помаранчевий колір. Її потрібно почистити і нарізати брусочками. Не тріть моркву на терку! Спочатку поріжте на кружечки, товщиною в 5 мм, потім ці кружечки розріжте на брусочки.

4.Лук наріжте півкільцями, шириною 5 мм.

5.У свіжих помідорів потрібно попередньо очистити шкірку, щоб в готовому продукті не було її шматочків. Щоб шкірка легко знялася, зробіть на помідорі хрестоподібний надріз зверху. Потім залийте окропом на 30 секунд, злийте воду і охолодіть холодною водою. Після такої контрастної процедури Ви легко зніміть шкірку руками.

Наріжте помідори кубиками, приблизно 1 × 1 см.

6.Когда кабачки постоять, злийте з них виділився сік і руками відіжміть, як губку.

7.Обжарівать овочі потрібно окремо, тому що у них різна структура і різний час приготування. Якщо є в господарстві три сковорідки, то вони зараз якраз стануть в нагоді. Якщо немає, то обсмажуйте овочі по черзі. Не потрібно робити ікру занадто жирної, тому лийте на сковороду 1-2 ст.л. масла. Зачекайте, поки масло добре розігріється. Смажити до повної готовності не потрібно, тому що овочі ще будуть гаситься разом.

8. На одній сковороді починайте обсмажувати цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додайте до нього нарізані помідори. Смажте ці овочі разом ще пару хвилин. На іншій сковороді обсмажте кабачки, періодично їх помішуючи, на третій – морква.

9.Возьміте каструлю з товстим дном і налийте в неї рослинне масло (близько 3 ст.л.). Розподіліть масло по дну каструлі, щоб овочі не пригоріли. Викладіть в каструлю все обсмажені овочі.

10.З допомогою погружного блендера перетворите все овочі в однорідну масу. Також можна скористатися м’ясорубкою, але в цьому випадку не буде такою однорідною текстури, яка виходить при використанні блендера.

11.Для більш яскравого і насиченого кольору додайте в ікру 1 чайну ложку томатної пасти і ще раз все перебити блендером.

12.Поставьте ікру на вогонь і дайте їй закипіти. Зменшіть вогонь до мінімуму. Тепер настав етап уварювання, коли ікру потрібно довести до потрібно консистенції. Під час гасіння вся зайва рідина випарується. Гасіть ікру з відкритою кришкою. Якщо кришку закрити, конденсат буде стікати назад в каструлю і процес уварювання затягнеться. Не забувайте ікру час від часу помішувати, щоб вона не пригоріла.

13.Через 40 хвилин потрібно довести ікру до смаку. Спробуйте її і посоліть (близько 1 ч.л. солі на 1 кг кабачків). Також додайте чорний мелений перець. Щоб ікра не вибухнула і добре зберігалася, додайте пів чайної ложки лимонної кислоти, а також 1 чайну ложку цукру для балансу. Для пікантності можете додати пару гілочок зелені (дрібно рубаною), якщо любите. Але це зовсім не обов’язково. Закип’ятіть ікру, проваріть ще 5 хвилин і можна розкладати її в стерилізовані банки. Не вимикайте нагрів, кладіть в банки киплячу ікру!

Готова ікра буде густа. З ложки вона падає великими краплями, але не стікає. Не забудьте простерилізувати кришку і обдати окропом ополоник, яким будете насипати ікру.

14.Осталось перевернути готову консервацію і закутати в ковдру. Залиште ікру до повного охолодження. Це рецепт по-справжньому смачною ікри, густий і яскравою. Можна його ще сміливо назвати «пальчики оближеш», рекомендую.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Категоря:
Консервація

Don't Miss! random posts ..