Лаваш із цільнозернового борошна
Домашній лаваш вксніший, із цільнозернового борошна він вийде корисніше. Ну і тепер у вас завжди буде під рукою запас свіжих коржиків.
Інгредієнти:
- 300 г цільнозернового борошна
- 150-200 мл теплої кип’яченої води (кількість залежить від борошна)
- 0,5 ч. л. солі
Приготування
Борошно просійте у глибоку миску. Сіль розчиніть у воді. Порціями влийте воду у борошно. Замісіть еластичне тісто та залиште його під плівкою на 30 хв.
Розділіть тісто на кульки завбільшки з куряче яйце. Кожну кульку розкотіть у тонкий коржик і смажте на сухій добре розігрітій сковороді.
Рецепти що можна приготувати з лаваша
Піца на лаваші
Як основу можете використовувати магазинний лаваш або з цільнозернового борошна за рецептом вище. Якщо лаваш здається вам надто тонким, складіть його вдвічі. Прекрасна дієтична піца виходить і на вівсяному млинці!
Інгредієнти:
- 1 тонкий лаваш
- 200 г вареного курячого м’яса
- 50 г моцарелли
- 1 помідор (або інші овочі)
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. прованських трав
- 1 дрібка. солі
Приготування
Викладіть лаваш на лист, змастіть його соусом з томатної пасти з сіллю та прованськими травами. Розподіліть м’ясо, скибочки моцарелли, помідора.
Поставте піцу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.
Чіпси з лаваша
Ні до чого витрачати гроші на пластмасові магазинні чіпси, якщо є лаваш та спеції! Домашні хрустки та дітям можна.
Інгредієнти:
- 1–2 лаваші
- 3 ст. л. сметани
- 1 тріска. часникового порошку
- 0,5 ч. л. каррі
- сіль за смаком
Приготування
Змішайте сметану, сіль, прянощі. Змастіть цією сумішшю розстелену лаваш і залиште на 10-15 хвилин для просочення.
Наріжте лаваш трикутниками або квадратиками, викладіть на лист і підсушіть у духовці при 180 градусах до зарум’янювання.
Дієтична лазіння з лаваша
Страва, яка скрасить будь-яку дієту!
Інгредієнти:
- 800 г курячого фаршу
- 400 г печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 ст. л. густого йогурту без добавок
- 3 тонкі лаваші
- 100 г моцарелли
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- 4 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування
Гриби наріжте пластинками, цибуля – дрібними кубиками, моркву натріть. На окремих сковородах притушіть гриби та цибулю з морквою з додаванням олії. Сир натріть.
Фарш також обсмажте на окремій сковороді без олії. Додайте томатну пасту, сіль та перець за смаком. Половину цибульно-морквяної засмажки додайте до грибів, половину – до фаршу.
Лаваші розріжте на прямокутники за розміром форми. Зберіть лазіння шарами: лаваш – фарш – сир – лаваш – гриби – сир – лаваш. Продовжуйте в такій же послідовності, доки не заповніть форму. Змастіть поверхню лаваша йогуртом, посипте сиром, що залишився.
Поставте форму в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Дієтичний штрудель з лаваша
Без десерту нікуди. Легкий рецепт, з яким можна не турбуватися про зайві кілограми.
Інгредієнти:
- 1–2 листка лаваша
- 150 г сиру
- 3 яблука
- 1 ст. л. родзинки
- 1 ст. л. меду
- 1 тріска. кориці
- 1 жовток
Приготування
Сир змішайте з медом та родзинками. Яблука наріжте дрібними кубиками. Розподіліть сирну масу по лавашу, викладіть яблука, посипте корицею. Поверніть рулет.
Перекладіть рулет на лист, змастіть жовтком. Запечіть при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.