[vc_row][vc_column][vc_column_text]Чи знаєте Ви, що гарбуз – джерело вітамінів. Його вживають при проблемах з печінкою, нирками, сечовим міхуром. Гарбуз застосовується при карієсі і ожирінні. Найприкріше в тому, що вона не є постійним продукт на нашому столі, але ж з гарбуза можна приготувати багато різноманітних страв.
Гарбуз, запечений в горщику
Для приготування цього продукту буде потрібно:
- 500 г гарбуза,
- 250 г сиру,
- 3 ст. ложки манки,
- 3 яйця,
- 3 ст. ложки вершкового масла,
- 1 ст. молока,
- 0.5 ч. ложки меленої кориці,
- 2 ст. ложки цукру,
- 0.5 ч. ложки солі.
Очищаємо гарбуз і нарізаємо на шматочки, обсмажуємо у вершковому маслі.
Варимо манну кашу – заливаємо манну крупу холодним молоком і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Додаємо за смаком цукор і сіль і корицю, не перестаючи помішувати. Так варимо 5-7 хвилин. Повинна вийти густа манна каша.
Протираємо сир через сито і змішуємо його з манною кашею, додаємо гарбуз, яйця, сіль, цукор. Все добре перемішуємо. Змащуємо зсередини вершковим маслом горщик і кладемо туди суміш.
Ставимо в розігріту до 200 * С духовку і запікаємо протягом 20 хвилин.
Забула додати – не заповнюється горщик повністю; втече суміш і не наздоженеш. Обов’язково робіть відступ 2-3см від краю горщика.
Гарбуз, запечена в горщику готовий.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]