[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Як запекти курячі грудки в духовці, щоб м’ясо залишалося соковитим? Всі знають, що грудки – продукт дієтичний, але часто виходить сухуватим. Розповім секрети приготування соковитого філе, при якому м’ясо можна замаринувати дуже швидко. Простий рецепт смачної ароматної страви.
Інгредієнти:
- грудка куряча – 4 шт
- масло вершкове – 3 ст. л.
- часник – 4 зуб.
- чебрець – 1.5 ч. Л.
- лимон – 1/2 шт
- сік лимонний – 3 ст. л.
- сіль – 2.5 ст. л.
- чорний перець – 0.5 ч. Л.
- вода – 1 л
Приготування:
Щоб маринад справлявся зі своїм завданням швидше, ми йому будемо допомагати. Проткніть кожну грудку зубочистками, як показано на фото.
У воду всипте 2 ст.л. солі, 0,5 ч.л. чебрецю і половину лимона нарізаного кружечками. Це буде наш маринад.
Помістіть грудки в маринад. Вода повинна повністю покривати м’ясо. Залиште на 15 хвилин.
В окремій піалі змішайте розтоплене вершкове масло з дрібно посічений часником, чорним меленим перцем, що залишився чебрецем, лимонним соком і сіллю.
Дістаньте з маринаду курячі грудки, вийміть зубочистки і обов’язково добре обсушити паперовим рушником з двох сторін. Викладіть на деко.
Повапните часниково-масляним соусом з допомогою пензлика. Поставте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Соковита куряча грудка запечена в духовці готова. Це дуже смачно і ароматно!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]