Гостра аджика з хріном

Аджика з хріном ідеально підходить до більшості м’ясних страв, таких як: м’ясне заливне, відбивна, шніцель, котлета і так далі. Аджичка буває: пікантна, гостра і супер-гостра (її ще називають «кусачки») – кожен з перерахованих видів має своїх шанувальників і любителів гострих відчуттів. Крім цього слід зазначити, що набір продуктів в рецептах може кардинально відрізнятися між собою, наприклад, в одному рецепті головною складовою будуть помідори або томатний сік, в іншому – яблука, третій передбачає додавання зазначених інгредієнтів в рівних пропорціях, а приготування четвертого обходиться без томатів, але обов’язково наявність солодкого перцю і так далі.

Як приготувати аджику без варіння?
Гостра аджика – рецепт «кусачки»:

• Томатний сік – 3 склянки;
• Лимонний сік – 1 ст.л .;
• Листя коріандру (свіжі) – 10 шт .;
• Хрін тертий – 3 ст. л .;
• Сіль – 0,5 ч. Л .;
• Пекучий перець – 2 шт .;
• Чорний мелений перець – за смаком.

Приготування «Кусачки»:

Всі інгредієнти ретельно помити. З помідорів приготувати домашній томатний сік, перець очистити від прожилок і насіння (якщо цього не зробити, то аджика, і так виправдує свою назву, буде супер-кусачей), перекрутити на м’ясорубці (можна цілим додати в банку до готової аджике). Лимон гарненько віджати, а отриманий лимонний сік додати в банку до решти інгредієнтів. Туди ж відправити подрібнені листочки коріандру (можна готову суху приправу), сіль і чорний мелений перець. Все добре перемішати, накрити капроновою кришкою, прибрати в холод. Варити і стерилізувати аджику не потрібно, так як вона зберігається чудово в сирому вигляді.

Менш гостру аджику домашню можна приготувати за наступним рецептом:

• Помідори – 1 кг;
• Болгарський перець – 2,5 кг;
• Гіркий перець – 200 гр;
• Пісне масло – 2 ст.л .;
• Оцет столовий – 2 ст.л .;
• Зелень петрушки – 1 пучок;
• Яблучка «антонівка» – 8-10 шт .;

• Хрін тертий – 2 ст. л .;
• Сіль – 1ст.л.

Всі етапи приготування аджики:

Овочі помити, в разі потреби очистити, пропустити через м’ясорубку, змішати. Довести до стану кипіння, проварити 15-20 хвилин, розлити по стерилізованим баночках, закатати.
Смачного!

Don't Miss! random posts ..