Цей чудовий рецепт консервації болгарського перцю повинен бути у кожної господині. Ароматний, хрусткий, в міру гострий і смачний перець можна подавати як закуску або як доповнення до м’ясних страв.
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 600 Грам
- Цукор – 1 ст. ложка
- Сіль – 1 Чайна ложка
- Оцет 9% – 30 мілілітрів
- Кріп – 2-3 Штук
- Часник – 2-3 зубчики
- Запашний перець – 3-5 Штук
- Лавровий лист – 1-2 Штук
- Листя вишні – 1-2 Штук
- Гірчиця в зернах – 1-2 Чайних ложок (суха)
Кількість порцій: 3-4
Як приготувати:
Насамперед моєму перці, листя вишні і зелень. Потім просушують їх за допомогою кухонного рушники. Нарізаємо м’яку частину перцю невеликий соломкою, а насіння і плодоніжки викидаємо.
На дно банки викладаємо часник, листя вишні і лаврові листи, кріп, запашний перець і гірчицю.
Далі закладаємо нарізану перець до самого горлечка банки, злегка утрамбовувавши. Потім заливаємо в банку окріп і накриваємо кришкою. Ми залишаємо в такому стані на 10 хвилин.
Далі рідину зливаємо в каструлю. Кип’ятимо, додавши сіль і цукор, а потім знову заливаємо в банку і додаємо оцет. Закручуємо банку кришкою, перевертаємо і вкриваємо ковдрою до повного охолодження.