Хочу запропонувати вам заготовити чудовий салат на зиму з огірків, помідорів і перцю . Салатик виходить дуже смачним. Взимку відкрити баночку такого салату, та запропонувати своїм рідним до відвареної або смаженої картопелька – одне задоволення! Розрахунок продуктів дан на 1 півлітрову баночку салату.
Інгредієнти
Для приготування салату на зиму з огірків, помідорів і перцю знадобиться:
- огірок свіжий – 1 шт
- помідор свіжий – 1 шт
- цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт
- перець болгарський солодкий – 0,5-1 шт
- часник – 1 зубчик
- парасольку кропу – 1 шт
- перець чорний горошком – 3-4 шт
- масло рослинне рафіноване – 1 ст. л
- сіль – 1 ч. л
- цукор – 0,5 ч. л
- оцет 9% – 2 ч. л
- окріп.
Приготування
На дно чистої баночки (стерилізувати не варто) влити рослинне масло, помістити нарізаний пір’ям ріпчасту цибулю.
Наступним шаром викладати свіжий огірочок, нарізаний напівкружечками.
Далі – нарізаний довільно солодкий болгарський перець.
Крайній шар – помідори, нарізані середніми шматочками. На помідори – часник (тонкими пластинками).
Зверху помістити парасольку кропу.
Далі в банку всипати сіль, цукор і влити оцет, додати чорний перець горошком.
У велику каструлю влити гарячу воду, на дно помістити чисту ганчірку або рушник. Помістити баночки з салатом, накриті кришкою, в каструлю так, щоб вони не торкалися одне одного. Поставити каструлю на вогонь, стерилізувати салат 10 хвилин з моменту закипання води.
Банки з смачним салатом на зиму з огірків, помідорів і перцю відразу ж закатати, перевернути і укутати теплою ковдрою. Залишити до повного охолодження, після чого відправити на зберігання.