Рецепт компоту зі слив з кісточками на зиму

Сьогодні хочу поділитися простим рецептом приготування на зиму компоту зі слив з кісточками. Закриваю його без стерилізації. Сливовий компот виходить яскравим, насиченим і дуже ароматним. Взимку такий компотік неодмінно нагадає вам про літні дні. Спробуйте!

Інгредієнти

Для приготування компоту зі слив з кісточками на зиму потрібно:

  • сливи з кісточкою – 400-500 г;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л .;
  • вода – 2,5-3 літри.
  • Стакан ємністю 250 мл.

Розрахунок інгредієнтів дано на одну трилітрову банку.

Приготування

Зливи промийте під проточною водою. Викладіть в друшляк, щоб стекла рідина .Банки вимийте і простерилизуйте зручним для вас способом. Я стерилізують банки в такий спосіб: в каструлю набираю воду, зверху ставлю спеціальний коло для стерилізації, ставлю каструлю на вогонь, коли вода закипить, ставлю на коло шийкою вниз банку (банку не повинна стосуватися окропу), зменшую вогонь до мінімуму і стерилізують банку над парою протягом 3-5 хвилин.

В окремій каструльці закип’ятіть воду, викладіть кришечки для закаток (не забудьте перевірити, щоб в кришках була гумка) так, щоб вони повністю були покриті водою, зменшіть вогонь і кип’ятіть 2-3 хвилини. Якщо Ви відразу не будете заповнювати простерилізовані банки, тоді прикрийте їх кип’яченою кришкою.

У простерилізованих банку покладіть сливи з кісточками.

Насипте цукор і лимонну кислоту.

Закип’ятіть воду, я кип’ячу відразу 3 літри. Залийте вміст банки окропом до самого верху, щоб вода потекла через край. Таким чином ми не залишимо місця повітрю і компот буде краще зберігатися. Прикрийте банку кип’яченої кришкою і закатати за допомогою ключа. Сухим рушником візьміть ще гарячу банку з компотом в руки і злегка покачайте з боку в бік, цукор розчиниться. Тепер банку переверніть кришкою вниз і укутайте ковдрою. Залиште компот до повного охолодження на добу-дві.

За пару діб компот зі слив з кісточками добре настоїться. Потім приберіть його на зберігання в льох. Так як в рецепті є кісточки, то такий компот рекомендується зберігати не більше року. У зимові короткі дні приємно дістати такий сливовий компотік і порадувати близьких смачним домашнім напоєм.

Приємних заготовок!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..