Консервація салату з капусти капуста з перцем рецепт консервації

Інгредієнти:

  • 2,5 кг капусти
  • 1 кг солодкого перцю
  • 750 г цибулі
  • 500 г моркви
  • 250 г олії
  • 100 г цукру
  • 200 оцту (9%)
  • 3 ст. л. солі

Вихід: 5 літрів

Приготування:

Капусту нашаткувати, перець і цибулю нарізати соломкою, моркву натерти.

Додати сіль, цукор, оцет, олію.

Інгредієнти перемішати та добре розім’яти, щоб з’явився сік.

Розкласти салат у літрові банки, рівномірно розподілити рідину (заправку із соком) по банкам.

Стерилізувати 1 літрові банки 20-25 хвилин, потім закатати.

Хрумка квашена капуста

Для приготування потрібно:

  • 3 кг білокачанної капусти,
  • 200-250 г моркви,
  • 60 г солі,
  • 25 г цукру.

Капусту нашаткувати. Додати терту моркву, сіль та цукор, обережно перемішати. Щільно покласти в ємність і поставити під гніт. Витримати при кімнатній температурі під гнітом протягом 3 діб. Щодня, знявши гніт, пронизувати капустяну масу довгим дерев’яним живцем, для відходу повітря, що скупчилося. Готову капусту зберігати у холодильнику.

Квашана капуста з яблуками

Інгредієнти:

  • 4 кг білокачанної капусти,
  • 3 кг яблук,
  • 250-300 г моркви,
  • 50 г цукру,
  • 50 г солі.

Для розсолу:

  • 1 л води,
  • 25 г солі,
  • 20 г меду (воду закип’ятити і розчинити в ній сіль та мед).

Капусту нашаткувати, додати терту моркву, сіль і цукор, перемішати (щоб овочі трохи пустили сік). Викласти в ємність кількома шарами яблука та капусту. Залити теплим розсолом, накрити великими аркушами капусти і встановити зверху гніт. Капусту, яка буде готова за 2 тижні, зберігати в холодному місці.

Don't Miss! random posts ..