Інгредієнти:
- 2,5 кг капусти
- 1 кг солодкого перцю
- 750 г цибулі
- 500 г моркви
- 250 г олії
- 100 г цукру
- 200 оцту (9%)
- 3 ст. л. солі
Вихід: 5 літрів
Приготування:
Капусту нашаткувати, перець і цибулю нарізати соломкою, моркву натерти.
Додати сіль, цукор, оцет, олію.
Інгредієнти перемішати та добре розім’яти, щоб з’явився сік.
Розкласти салат у літрові банки, рівномірно розподілити рідину (заправку із соком) по банкам.
Стерилізувати 1 літрові банки 20-25 хвилин, потім закатати.
Хрумка квашена капуста
Для приготування потрібно:
- 3 кг білокачанної капусти,
- 200-250 г моркви,
- 60 г солі,
- 25 г цукру.
Капусту нашаткувати. Додати терту моркву, сіль та цукор, обережно перемішати. Щільно покласти в ємність і поставити під гніт. Витримати при кімнатній температурі під гнітом протягом 3 діб. Щодня, знявши гніт, пронизувати капустяну масу довгим дерев’яним живцем, для відходу повітря, що скупчилося. Готову капусту зберігати у холодильнику.
Квашана капуста з яблуками
Інгредієнти:
- 4 кг білокачанної капусти,
- 3 кг яблук,
- 250-300 г моркви,
- 50 г цукру,
- 50 г солі.
Для розсолу:
- 1 л води,
- 25 г солі,
- 20 г меду (воду закип’ятити і розчинити в ній сіль та мед).
Капусту нашаткувати, додати терту моркву, сіль і цукор, перемішати (щоб овочі трохи пустили сік). Викласти в ємність кількома шарами яблука та капусту. Залити теплим розсолом, накрити великими аркушами капусти і встановити зверху гніт. Капусту, яка буде готова за 2 тижні, зберігати в холодному місці.