Лимонний соус з базиліком – Апетитний і неймовірно ароматний соус підійде особливо до рибки, морепродуктів, а також може використовуватися як пряна заправка для салатів.
Калорійність – 460 ккал.
Інгредієнти:
- Базилік – 200 гр .;
- Часник – 2 зубці;
- Лимон – 1 цілий, невеликий;
- Оливкова олія (можна соняшникова) – 3 ст.л .;
- Каперси – 1 ч. Ложка;
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Покроковий рецепт:
- Кладемо в чашу блендера помитий базилік, очищений часничок і каперси.
- Додаємо оливкову олію, якщо його немає – згодиться соняшникова, рафінована.
- Беремо лимон, ріжемо на чотири частини. Видаляємо кісточки і шкірку, а соковиту м’якоть кладемо туди ж, до компонентів.
- Посипаємо дрібкою солі і перцю.
- Змішуємо в блендері разом всі ці компоненти.
Охолодіть цю легку пікантну заправку хвилин 10 в холодильнику, і насолоджуйтеся приголомшливим смаком!