Лимонний соус з базиліком

Лимонний соус з базиліком – Апетитний і неймовірно ароматний соус підійде особливо до рибки, морепродуктів, а також може використовуватися як пряна заправка для салатів.

Калорійність – 460 ккал.

Інгредієнти:

  • Базилік – 200 гр .;
  • Часник – 2 зубці;
  • Лимон – 1 цілий, невеликий;
  • Оливкова олія (можна соняшникова) – 3 ст.л .;
  • Каперси – 1 ч. Ложка;
  • Сіль, чорний перець – за смаком.

Покроковий рецепт:

  1. Кладемо в чашу блендера помитий базилік, очищений часничок і каперси.
  2. Додаємо оливкову олію, якщо його немає – згодиться соняшникова, рафінована.
  3. Беремо лимон, ріжемо на чотири частини. Видаляємо кісточки і шкірку, а соковиту м’якоть кладемо туди ж, до компонентів.
  4. Посипаємо дрібкою солі і перцю.
  5. Змішуємо в блендері разом всі ці компоненти.

Охолодіть цю легку пікантну заправку хвилин 10 в холодильнику, і насолоджуйтеся приголомшливим смаком!

Don't Miss! random posts ..