Меню для новорічного столу 2022 що приготувати на новий рік

Новорічний стіл 2022 найбільше схожий на квітник у пору максимального цвітіння – такий же протяжний, різноманітний за асортиментом, насичений великими плямами кольору.

Що приготувати на новий 2022 рік щобуло цікаво і смачно 🙂

Тістечка з шинки

Вам знадобиться:

  • 250 г тонко нарізаної шинки;
  • 200 г сиру такої ж нарізки;
  • 120 г вершкового масла|мастила|;
  • 30 г желе;
  • персики, абрикоси або вишні з компоту.

Шматочки шинки натерти розмякшеним вершковим маслом і укласти один на одного, перемежуючи платівками сиру. Притиснути щільно якимсь вантажем і поставити на кілька годин у холодильник. Потім нарізати з смугастих пластин, що вийшли, маленькі квадратики, трикутнички або прямокутнички. Покрити їх желе та прикрасити шматочками фруктів із компоту. Знову прибрати у холодильник, щоб застигло желе. Обережно викласти на плоску форму. Виглядає дуже святково!

Салат “Новорічний”

Вам знадобиться:

  • 4 яйця круто;
  • 300 г твердого сиру;
  • 10-15 штук оливок;
  • 2 зубчики часнику;
  • сік ½ лимона;
  • 250 г крабових паличок;
  • 200 г білого підсмаженого хліба (дрібними кубиками);
  • 200 г майонезу.

Яйця, крабові палички, оливки дрібно порізати. Сир натерти стружкою на дрібній терці та додати до загальної маси. Додати роздавлений часник (не забудьте розрізати часточку вздовж і вийняти саму пахучу серединку-росток!) і сік лимона, перемішати. Потім вмішати білі сухарики та заправити салат майонезом. Поставити на півгодини у холодильник. Салат повинен хрустіти, як сніг у морозну ніч.

Салат з язика з горіхами

Язик зварити до м’якості і, опустивши холодну воду, зняти з нього шкіру. Остиглий язик нарізати кубиками, додати 1-3 зубчики тиску часнику і 4 ст. л. дрібно посічених волоських горіхів. Посолити і поперчити до смаку. Заправити майонезом. Пікантний та дуже смачний салат.

Сніданок з авокадо

Авокадо – те, що треба новорічної ночі. Легко і в приготуванні, і в шлунку. Для приготування закуски потрібно:

  • 2 авокадо;
  • 100 г солоної або копченої форелі або сьомги;
  • 100 г м’якого вершкового сиру або жирної сметани;
  • 100 г сиру типу Дор-блю;
  • листя салату, помідорки черрі – для прикраси.

Авокадо середньої стиглості чистим, ріжемо поперек і далі тонкими скибочками, які потрібно збризкати лимонним соком. Рибу нарізаємо брусочками по 1,5 см. Сир розтираємо до крему. На тарілку викладаємо дрібне листя зеленого салату, на них – скибочки авокадо, зверху – рибу, на неї гіркою – сирну масу. Прикрашаємо половинкою помідорки чері.

Як варіант цієї страви пропоную таке. На салатний лист покласти скибочку сьомги, зверху авокадо, на нього тонко нарізану цибулю. За 5 хвилин до подачі все це залити соусом: збовтати в банку з кришкою, що загвинчується, оливкова олія з соком лимона, чайною ложкою меду і негострої гірчиці, додавши сіль і перець за смаком.

Профітролі з начинкою

Для профітролей (приблизно 50 штук) налити в маленьку каструльку 1 склянку холодної води, додати ½ ч. ложки солі та 100 г вершкового масла. Все закип’ятити, зменшити вогонь до мінімуму і, не знімаючи каструлі з вогню, всипати потихеньку 1 склянку борошна, постійно енергійно помішуючи. Розтирати масу, поки тісто не відставатиме від стін каструльки. Зняти з вогню та дати майже повністю остигнути. Потім вбити в тісто по 4 яйця.

На тепле лист викладати маленькими – менше волоського горіха – кульками. Пекти в духовці при +180 градусах хвилин 15-20. Духовку не відчиняти! Готові рум’яні дуті булочки зняти з дека, зрізати шапочку та начинити різними начинками. Не заощаджуйте начинку, будьте щедрішими, щоб кришечка-шапочка, хвацько звернена зверху, не повністю приховувала вміст.

Начинки для профітролей

Шинковий крем

  • Збити в блендері або міксером до пюре 70 г пісної шинки, 2 ст.л. сметани, 1 ч.ложку желе із червоної смородини, на кінчику ножа свіжомеленого білого перцю та мускатного горіха. Начинити профітролі і прикрасити гілочкою чебрецю.

Начинка із крабів

  • Розібране на волокна м’ясо крабів (або порізані недрібно крабові палички) з’єднати з 3 ст. ложками вершків, 2 ст.ложками соку лимона, посолити і поперчити до смаку. Заповнити цим половинку булочки, щоб не випливало. Прикрасити шматочком червоного яблука.

Печінковий мус

  • Курячу печінку (100 г) ошпарити окропом, промити і нарізати шматочками, посипати сіллю і перцем і обсмажити в 15 г вершкового масла|мастила| до напівготовності, буквально кілька секунд. Додати до сковороди 60 г сметани і проварити ще 7 хвилин. Протерти через сито або збити міксером та гарячим фаршем начинити профітролі. Прикрасити можна маленьким сегментом апельсина або часточкою мандарину.

Святковий торт

Для бісквіту треба змішати 4 жовтки та 150 г цукрового піску, втрутити 20 г какао та 50 г борошна. 4 білки, що залишилися, збити до стану «снігу» і легкими рухами з’єднати з готовим тестом. Вилити його в підмащену та підпилену борошном форму і випікати в духовці при +180 градусах 10 хвилин|мінути|.

Крем складається із двох частин. Перша: з’єднати (не варити!) 100 г розм’якшеного вершкового масла|мастила|, 100 г цукру і 30 г какао. Друга частина вариться, як манна каша. Для цього покласти 50 г олії, 50 г борошна, 250 г молока та пакетик ванільного цукру в каструльку та зварити на середньому вогні. Готову суміш охолодити і додати до першої частини, після чого збити все міссером. Вийде тонкий шовковистий крем, який викласти рівним шаром на готовий бісквіт.

Великі виноградини розрізати, вийняти кісточки та прикрасити половинками торт по колу. Серединку засипати тертим на великій терці шоколадом. Боковинки торта можна прикрасити збитими вершками. У вас готовий найніжніший торт, назви якому я не вигадала, але за смак ручаюся.

до речі, ми використовували в рецепті виноград, і це не випадково! Виноград у багатьох країнах – символ достатку та щасливого сімейного вогнища. На Кубі, в Іспанії та Португалії прийнято в новорічну ніч з кожним ударом годинника з’їдати по одній виноградині, загадуючи бажання. 12 ударів – 12 заповітних бажань щомісяця. В Італії вважається, що виноград, що засох у гронах і так нагадує золоті монети, приносить солідний заробіток у наступному році. Тільки з’їсти його в новорічну ніч треба більше.

За нашою традицією, як Новий рік зустрінеш, таким весь рік і буде. Тому не засиджуйтеся за столом, навіть пишним як квітник, зробіть цю ніч веселим і незабутнім святом!

Інші рецепти для вас:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Don't Miss! random posts ..