Меню на Новий Рік 2022: що приготувати нового і цікавого

Як уже всім відомо, наступаючий 2022 рік буде проходити під знаком Тигра. І тому, за сформованою вже традицією, ми стали враховувати цей факт при підготовці до урочистого дня.

Ми намагаємося краще пізнати, що ж чекати нам від майбутнього періоду. Читаємо гороскопи, намагаємося з’ясувати, як Символ наступних 365 днів може вплинути на наше життя. І звичайно ж ми перш за все готуємося до зустрічі свята, враховуючи, що любить Господар Року! Щоб задобрити його, і щоб він допоміг зробити для нас наступний відрізок життя вдалим у всіх відношеннях!

І немає жодної господині чи господаря, який би не поставив собі питання «Що приготувати на святковий стіл?» Адже питання це, аж ніяк не риторичне. Всі ми 30, 31 грудня одягнемо фартухи і надовго розташуємося на своїй кухні. Адже треба встигнути приготувати і закуски, і салати, і основні блюда, і десерти.

А для того, щоб нічого не забути, і не приготувати нічого зайвого, треба заздалегідь скласти меню. Воно допоможе спланувати, що необхідно купити. Те, що може довго зберігатися, придбати заздалегідь, а швидкопсувні продукти купити вже напередодні.

На святковий стіл ми зазвичай готуємо кілька різних варіантів закусок, виставляємо м’ясні, рибні та овочеві тарілки, готуємо два-три салату, одне основне гаряче блюдо і десерт, це може бути торт, мус, желе, суфле. Часто печуться пироги, ліпляться і варяться пельмені. Також на стіл подаються алкогольні та безалкогольні коктейлі, міцні напої.

Звичайно ж всі страви в одній статті не охопити, але давайте розглянемо хоча б деякі з них, найсмачніші і красиві.

Закуски для святкового новорічного столу

У свято завжди хочеться приготувати все найкраще, з того, що знаєш і вмієш. Але 31 грудня завжди так швидкоплинний: потрібно переробити масу справ, привітати всіх друзів і родичів, привести себе і дітей в порядок. Знову ж таки, потрібно створити святкову атмосферу в домі … І звичайно ж, накрити стіл.

І якщо багато салати можна зробити заздалегідь, то ось закусці краще робити прямо напередодні. І тому в пошані прості і швидкі рецепти. З них і почнемо!

Профітролі з вершковим сиром і лососем

Нам знадобиться:

  • вершковий сирний сир – 300 гр
  • вершки 35% – 50 мл
  • слабосоленої лосось – 300 гр
  • ікра червона – для прикраси
  • кріп – пучок
  • сіль, перець чорний мелений за смаком

Приготування:

1. Профітролі можна заздалегідь спекти, а можна придбати вже готові.

2. Вершковий сирний сир можна використовувати марок Hohland або Almette. Збити сир з сиром. Додати подрібнений кріп, трохи залишити для прикраси, сіль і перець за смаком. Збити до однорідного стану.

3. Зрізати верхівки у профитролей. За допомогою кондитерського мішка наповнити їх отриманою сумішшю.

4. Тоненько нарізати лосось (можна використовувати і сьомгу), і згорнути у вигляді трояндочки.

5. Прикрасити закуску червоною рибою, червоною ікрою і зеленню.

Виходить гарна, смачна і швидка закуска, яка неодмінно припаде до смаку вашим гостям.

Цю ж закуску можна приготувати і використовуючи тарталетки. А замість червоної риби їх можна прикрасити вареними креветками.

Мушлі з червоною і чорною ікрою

Нам знадобиться:

  • ікра чорна – 0,5 банки
  • ікра червона – 0,5 банки
  • черепашки великі – 100-150 гр
  • огірки, помідори, зелень – для прикраси

Ікра завжди бажана на будь-якому святковому столі. І тому її бажано мати в будь-яких святкових стравах. І ось один з варіантів. Але замість звичайного викладання її на шматочок батона, можна трохи поимпровизировать і подати ікру ось в такому вигляді.

Так як тут все зрозуміло і без слів, то можна не описувати весь процес. Ну зрозуміло ж усім, що черепашки потрібно попередньо відварити, а потім охолодити.

Жульєн з м’ясом і грибами

Ну, який же зимове свято без жульєну. Класичний варіант передбачає його приготування з курячим філе, але ми можемо готувати його і з м’ясом.

Нам знадобиться:

  • м’ясо відварне – 500-700 гр.
  • печериці свіжі – 250 гр. (Або інші гриби)
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • сир твердих сортів – 150-200 гр.
  • масло вершкове – 2 ст. л.
  • рослинне масло – 1 ст. ложка

Сирно-сирна паста «Сніговик»

Як же грудень і січень можуть обійтися без улюблених зимових персонажів. Тому готуємо смачну закуску «Сніговик». Такий варіант не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей!

Нам знадобиться:

  • сир – 150 гр
  • плавлений сирок – 1 шт
  • яйця варені – 3 шт
  • масло вершкове – 50 гр (2,5 ст. ложки)
  • майонез – 2 ч. ложки
  • волоські горіхи – 1 ст. ложка
  • картопля фрі, чорний хліб, сухе печиво і болгарський перець для прикраси
  • часник – 1 шт
  • кріп – для прикраси
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Яйця відварити і охолодити. Відокремити білки від жовтків.

2. Жовтки і одну третину охолодженого в морозилці плавленого сирка натерти на дрібній тертці. Горіхи подрібнити за допомогою міксера. Додати майонез і перемішати.

3. Змочити руки у воді і сформувати з желтковой маси кульки.

4. Перетерти через сито сир і залишився сирок, додати подрібнений часник, вершкове масло. Посолити за смаком і перемішати.

5. обліпили сирною масою жовтки і сформувати сніговика.

6. Білки потерти на дрібній тертці. Ними можна додатково обліпити сніговика, а можна викласти на тарілку, зробивши з нього імпровізований сніг.

7. Вирізати з чорного хліба капелюшки. З овочів – очі і рот. Обсмажити картопля фрі і зробити ручки. Прикрасити. Поставити на низ печива.

Don't Miss! random posts ..