Новорічні десерти Торт-пиріг на Новий рік 2022

Повітряний мус, прихований під скоринкою з рулетів двох уподобань, і на вигляд, і на смак дуже гарний. Ніжна текстура – “фішка” цього десерту, яку легко поєднувати з рясним новорічним меню.

Інгредієнти для шоколадного рулету:

  • куряче яйце – 3 шт.;
  • борошно – 60 гр.;
  • какао – 20 гр.;
  • цукор – 90 гр.;
  • вода – 1 ст. л.;
  • ванільний цукор – за смаком.

Для класичного рулету:

  • куряче яйце – 3 шт.;
  • борошно – 80 гр.;
  • цукор – 90 гр.;
  • вода – 1 ст. л.

Для мусу:

  • гіркий шоколад – 180 гр;
  • молоко – 160 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 100 гр;
  • желатин – 16 г;
  • вода – 95 г;
  • вершки (жирність не менше 30%) – 400 мл.

Для змащування бісквіту:

  • шоколадно-горіхова паста – 250 гр.

Як готувати

Для шоколадного тіста цукровий пісок з’єднайте з ванільним цукром, збийте з  яйцем до утворення пишної піни. Не перестаючи перемішувати частинами введіть борошно, що просіює, і какао, влийте воду.

Деко застелите пергаментом. Вилийте тісто, розрівняйте. Поставте в розігріту духовку до 180° і випікайте близько 10-12 хвилин. Перевірте зубочисткою або сірником – якщо немає слідів тіста, то бісквіт готовий. За вищеописаним принципом приготуйте та випікайте класичний бісквіт.

Поки шоколадний гарячий бісквіт перекладіть його на рушник, акуратно видаліть пергамент і поверніть у вигляді рулету. Коли випічка охолоне майже повністю, обережно розгорніть. Просочіть цукровим сиропом, а потім промажте шоколадно-горіховою пастою і знову загорніть. Повторіть ці дії з класичним бісквітом.

За необхідності вирівняйте краї. Залиште обидві заготовки на кілька годин. Цього часу буде достатньо, щоб вони просочилися пастою. Потім наріжте шматочками однакової товщини. Тільки не робіть їх надто тонкими. Глибоку миску зсередини застелите плівкою. Ретельно пропрасуйте її, щоб вигнати все повітря. Чергуючи шматочки бісквіту, викладіть ними дно та стінки.

Для мусу залийте желатин холодною водою. Залишіть для набухання. З’єднайте яйце із цукром. Поставте на середній вогонь і відразу почніть вливати гаряче, але не кипляче молоко. При постійному помішуванні доведіть до загустіння. Зніміть з вогню, введіть желатин, розтоплений у мікрохвильовій печі шоколад. Ретельно змішайте та остудіть до кімнатної температури.

Окремо збийте вершки до стійких, але м’яких піків. Щоб вершки добре збилися, сам продукт, віночок має бути дуже холодним. Не виключаючи блендер, введіть невеликими порціями крем. Повинна вийти однорідна маса. Просочіть бісквітну масу цукровим сиропом. Потім заповніть внутрішню частину мусом. Розрівняйте. Поставте у холодильник на 4 години. Накрийте плоскою тарілкою та обережно переверніть. Видаліть форму та плівку. Можна подавати.

Don't Miss! random posts ..