Ніжні всередині та хрумкі зовні рибні кульки сподобаються всім. Це чудовий перекус, їх можна взяти із собою на природу. Добре поєднуються зі свіжими овочами та листям салату.
Знадобиться:
На 5 порцій
- 2 банки консервованої риби у власному соку,
- 500 г картоплі,
- 2 скибочки білого хліба,
- 2 яйця,
- 1 цибулина,
- 3 ст. ложки борошна,
- панірувальні сухарі,
- 1 пучок зелені петрушки,
- сіль, мелений чорний перець за смаком,
- олія для смаження.
Приготування:
Картоплю вимити, залити холодною водою, довести до кипіння та варити близько 20 хвилин. Воду злити, дати картоплі трохи охолонути, очистити її та пюрувати за допомогою блендера.
Хліб наламати та замочити у теплій воді. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Зелень петрушки нарубати.
Потім хліб віджати, змішати з консервованою рибою та картоплею, цибулею, зеленню та одним сирим яйцем. Посолити, поперчити.
З отриманої маси скачати невеликі кульки (трохи більше волоського горіха). Обваляти їх у борошні, вмочити з усіх боків у яйці, що залишилося, і запанувати в сухарях.
Розігріти на сковороді олію і смажити кульки при постійному помішуванні до золотистої скоринки.